Gosopodine Vlad i Volcae, meni se cini da me vi odlicno razumete samo sto okrecete malo u krug.
Ako se Roman(svi rimski narodi) kod starih naroda, prilikom citanja, izgovora kao Rumun(Roman), Ne znaci da su svi koji kazu "jo sânt Roman"(Rumun) vode poreklo iz danasnje Rumunije, ili da je potpuno isti narod.
Znamo svi da je na ovim prostorima bilo vise plemena. Posle pada pod Rimskom imperijom mnoga plemena(ralicita) mesala se sa Rimljanima i prihvatili njihov jezik. Normalno je da su slicno pricali i narod sa ovih prostora kao i narod sa prostora sadasnje Rumunije "jo sânt Roman(Rumun)". Zato ja mogu da kazem za sebe da sam Vla a ne Rumun. Nemojte da insitstirate na tome da su svi Vlasi Rumuni(Ovo mislim kada kazete da im je matica Rumunija).
Ja bi se mozda izjasnjavao za maticu Trakiju,Keltija(smesno zvuci
, Meziju, Tribaliju, StaroRimsko carstvo. Ali posto tih drzava(carstva) nema ja ostajem Vla(Vlah) u ovom prostoru u kome su ziveli i moji preci.
Od Staroslovena(mesanjem sa starosedeocima) su nastale Srbija, Bugarska, Makedonija, Hrvatska, Slovenija...
Zasto to nije isti narod?