Аутор Тема: Lista br. 5: Ujedinjeni Vlasi - Dragan Balasević  (Прочитано 40305 пута)

Ван мреже Paun

• Администратор
  • Поруке: 1400
  • Углед: +0/-0
    • Паун Ес Дурлић
Lista br. 5: Ujedinjeni Vlasi - Dragan Balasević
« послато: 14.05.2010. 00:30 »

5. Уједињени Власи - Драган Балашевић

1. Драган Балашевић, 1952, Економиста, Пере Велимировића 13, Београд
 2. Миодраг Кокелић, 1964, Редитељ, Д:Р: Бовија 38/10, Бор
 3. Јелена Николић, 1967, Економиста, Слободана Пенезића ББ, Неготин
 4. Новица Јаношевић, 1978, Радник, Каона, Кучево
 5. Часлав Радукановић, 1954, Просветник радник, Абрашева 4A, Неготин
 6. Ирена Барбуловић, 1979, Наставник клавира, Шашка 7/25, Мајданпек
 7. Радослав Живковић, 1960, Правник, Добранска 1, В.Градиште
 8. Малиша Огњановић, 1964, Приватник, Димитрија Јовановића 8, Кучево
 9. Весна Вијоровић, 1969, Просветни радник, Станоја Томића 3, Ћуприја
10.Славољуб Вујчић, 1969, Занатлија, Кобиље, Мало Црниће
11. Драгомир Траиловић 1954, Пензионер, Нас. Кључ IV E-6/14, Зајечар
12. Снежана Кржановић 1965, Радник, Шевица, Кучево
13. Зоран Тодоровић, 1957, Предузетник, Косте Абрашевић 28, Бор
14. Милутин Карабашевић, 1951, Пензионер, Горња Стопања, Злот
15. Јасмина Петровић, 1985, Студент, Дољашница ББ, В.Градиште
16. Мирко Траиловић, 1953, Пензионер, Шавничка 43, Београд
17. Витомир Љубић, 1949, Пензионер, Влашка, Ћуприја
18. Владица Милосављевић, 1970, Економски техничар, Злот
19. Горан Чеклановић, 1964, Радник, Зелена Пијаца 39, Неготин
20. Братислав Крстић, 1977, Радник, Оснић ББ, Бољевац
21. Душица Лазић, 1956, Домаћица, Мало Црниће
22. Дејан Стојановић, 1971, Радник, Турија, Кучево
23. Миријана Анђелковић, 1955, Пензионер, Краља Александра 19/4, Бољевац
Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
Одг: "UJEDINJENI VLASI-DRAGAN BALASEVIC" - DISKUSIJA O LISTI I PROGRAMU
« Одговор #1 послато: 14.05.2010. 11:57 »
Eh, da se svaki 5-ti kandidat sa do sada pet predatih lista za NSVNM na popisu 2002. godine izjasnio kao Vlah, nas bi u Srbiji zvanično bilo više od 100 000.
Ali, dobro. Bolje ikad nego nikad. Bar su "Balaševićevci", ako ništa drugo i ako je za utehu, mnoge naterali da se prvi put u svom životu izjasne kao Vlasi, što uopšte nije za potcenjivanje  ;D
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже miku

• Активни члан
  • **
  • Поруке: 14
« Одговор #2 послато: 14.05.2010. 20:52 »
Jesu Balasevici ali samo jedan od njih sebe vidi kao borca za VLAHE.Mozemo da se nadamo da ce na ovim izborima za NSVNM pobediti pravi Vlasi.Da je dosadasnji NS radio ono sto je trebalo sada bismo na posebnom birackom spisku imali i vise od 100000 biraca,ali su bili zauzeti drugim vaznijim poslovima,nazalost,tako da ih ima jedva dvadesetak hiljada.Na svu srecu sto ova dva Balasevica nemaju nista zajednicko sem prezimena i mozda etnickog porekla.

Ван мреже caslav

• Ветеран форума
  • Поруке: 309
« Одговор #3 послато: 14.05.2010. 21:29 »
    Имам шта да кажем, драги пријатељи, једино је време расположиво за непосредно посвећење ФОРУМУ кроз "акцију",  у овом делу маја мој велики проблем.

Ето и наше дуго припремане листе , коју опет и по некој другој симболици можете да лакше прихватите и запамтите.

Ово је листа у којој смо кроз бројне састанке и саветовања  још од почетка нове године успели да се сретнемо без страначке платформе. Састајемо се и функционишемо као тело, свесни одговорности у случају да  нас  изаберете.

Наравно да ми немамо разлога да се  бојимо те одговорности  и зато чинимо све припреме како би смо, кроз  рад на предвиђеним задацима, дали најбоље могуће одговоре у складу са оним што се од нас  и очекује.
    Још понеке детаље о листи ћемо  да саопштимо наредне недеље , после сутрашњег састанка, када креће и наша очекивана кампања.

Учествујте с нама у свему, питајте нас све што желите да нас питате, верујте заједно с нама да су и „мали“- моћни.

Најуопштеније речено, ми нисмо политичари и преко пута нас не стоје наши политички противници. Преко пута нас су људи, можда неки од њих и наши будући сарадници.Зато наоштрите  добро оловке и заокружите дан предвиђен за гласање. Ставите оловку на полицу поред сата, заборавите у којој земљи живите, заборавите у којој сте партији (ако можете), заборавите за кога  вам говоре да треба да гласате и само пратите догађаје нити кога хвалећи а нити претерано кудећи-јер људи смо.

Живели!

Ван мреже caslav

• Ветеран форума
« Одговор #4 послато: 14.05.2010. 21:39 »
(мало појашњење) "политички противници " -односи се на - "противника због евентуалне страначке боје"

Ван мреже caslav

• Ветеран форума
« Одговор #5 послато: 16.05.2010. 07:28 »
             Програм листе  „УЈЕДИЊЕНИ  ВЛАСИ  –  ДРАГАН  БАЛАШЕВИЋ “

Поштовани пријатељи, као што обећах , достављам вам више детаља након јучерашњег састанка, пошто смо усагласили све детаље програма рада  укратко сроченог у овом облику.
     Наравно да смо  контекст сваке тачке  до детаља разрадили, обухвативши  све појединости које су нужне да би се одређени садржај и остварио.

1.   Наша матица је у Србији, с поносом говоримо и влашким и српским језиком.
2.   Неговање наших корена, културе, традиције и језика.
3.   Унапређење сарадње са Власима у дијаспори.
4.   Упознавање са могућностима коришћења приступних фондова Европске уније.
5.   Јачање сеоских домаћинстава кроз пројекте републике Србије и Европске уније.
6.   Рад на промовисању туристичких потенцијала Источне Србије.
7.   Стварање услова за квалитетније коришћење природних ресурса.
8.   Укључивање младих у остваривање програмских начела  Уједињених Влаха.
9.   Развој мреже медијских кућа са циљем задовољења потреба влашке националне мањине на
        влашком језику.
10.   Сакупљање и архивирање културног блага влашког народа.

Национално поносни са јасном визијом будућности Влаха у Србији!  

Ван мреже Paun

• Администратор
    • Паун Ес Дурлић
« Одговор #6 послато: 16.05.2010. 10:09 »
УВОД У ДЕБАТУ

Улога Флорума у кампањи за избор новог сазива Влашког националног савета јесте да омогући његовим посетиоцима (а има их месечно око 50000!), да се упознају са кандидатским листама и програмима које те листе нуде бирачима. С друге стране, саме кандидате да навикне на јавно мњење, и тиме отклони једну од највећих слабости који је имао претходни сазив, о чијем се раду у јавности није знало готово ништа.

У вези са листом "Уједињени Власи - Драган Балашевић", и програмом који је међу првима овде истакнут (што је за похвалу!), желим најпре да бацим барем мало светла на лидера листе, господина Балашевића, због тога што сам га стицајем околности недавно упознао.

Драган Балашевић је на слици лево, десно је власник сајта, сликани у Близни (засеоку Рудне Главе) 25. априла 2010. године.

Госпон Балашевић је на мој позив једно од својих честих путовања на релацији Београд - Ртањ, преусмерио преко Мајданпека.
На слици је у друштву са једним делом фамилије Дурлић која се бави малом привредом, и која је овлашћени сервисер шведске фирме Husquarna за источну Србију.

А жеља ми је била да господин Балашевић, као послован човек, упозна Близну - место где група ентузијаста сања Музеј влашког хлеба, заправо вишенаменски комплекс окренут тржишној афирмацији богатог културног наслеђа Влаха источне Србије!

О господину Балашевићу можете погледати још и ова два линка, која сам успео да нађем на интернету.
Колико сам у кратком разговору са њим успео да сазнам, потиче из мешовитог брака, влашки не зна, а приступио је напредњацима Томислава Николића. Поред атрактивног комплекса на Ртњу, има и ланац бутика у Београду.

1)
[pdf]http://www.vibilia.rs/srpski/izvestaj/0506/rtanj_210807.pdf[/pdf]
2)
http://www.politika.rs/ilustro/2484/3.htm

Ван мреже Paun

• Администратор
    • Паун Ес Дурлић
Odg: "UJEDINJENI VLASI-DRAGAN BALASEVIC" - DISKUSIJA O LISTI I PROGRAMU
« Одговор #7 послато: 16.05.2010. 10:16 »

1. Наша матица је у Србији, с поносом говоримо и влашким и српским језиком.

Моје прво питање ауторима програма јесте шта у терминолошком смислу подразумевају под појмом "матица", наравно, у вези са категоријом "национална мањина", и како образлажу тезу да је Влашкој националној мањини "матица у Србији"?

Уз малу пошалицу да би требало исправити прву тезу вашег програма, која треба да гласи:
"С поносом говоримо и влашким и српским језиком, сем нашег лидера, који влашки не зна!"  :)

Ван мреже nena

• Уредник Форума
  • Поруке: 162
Odg: "UJEDINJENI VLASI-DRAGAN BALASEVIC" - DISKUSIJA O LISTI I PROGRAMU
« Одговор #8 послато: 16.05.2010. 12:25 »
 Moram da prokomentarišem samo jedan fakat u vezi nosioca ove liste, a to je kontrast između njegove desničarske političke orjentacije (setimo se gde se nalazi, ko je i čime se odlikuje bivši vođa onih što su danas organizovani kao Srpska Napredna Stranka...) i senzibiliteta što se tiče manjinskih prava, koji je pokazao ovom kandidaturom...

ali, kad samo pomislim na onu hrpu Vlaha koja je u ono vrema glasala za Šešelja, možda i ne treba posebno da se isčuđavam...  

Živi bili pa videli! I nadajmo se da je njegova kandidatura samoincijativna i iskrena .... Isto važi i za kandidate sa ostalih lista...

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #9 послато: 16.05.2010. 15:20 »
О господину Балашевићу можете погледати још и ова два линка, која сам успео да нађем на интернету.
Колико сам у кратком разговору са њим успео да сазнам, потиче из мешовитог брака, влашки не зна, а приступио је напредњацима Томислава Николића. Поред атрактивног комплекса на Ртњу, има и ланац бутика у Београду.

1)
http://www.vibilia.rs/srpski/izvestaj/0506/rtanj_210807.pdf
2)
http://www.politika.rs/ilustro/2484/3.htm

Добро. Пошто за човека први пут чујем у свом животу, ова информација ми је бар помогла да сазнам нешто више о њему и његовим побудама да се укључи у трку за ове изборе.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #10 послато: 16.05.2010. 15:38 »
Moram da prokomentarišem samo jedan fakat u vezi nosioca ove liste, a to je kontrast između njegove desničarske političke orjentacije (setimo se gde se nalazi, ko je i čime se odlikuje bivši vođa onih što su danas organizovani kao Srpska Napredna Stranka...) i senzibiliteta što se tiče manjinskih prava, koji je pokazao ovom kandidaturom...

Не знам да ли је господин Балашевић био у Српској радикалној странци или се напредњацима придружио тек након што су се Тома и Вучић одрекли великог вође са зарђалом кашиком и вишком килограма. Напредњацима данас приступају и они који никада нису имали везе са Шешељем и његовом политиком, тако да господина Драгана Балашевћа не бих по сваку цену доводио у везу са Шешељем.

Што се тиче "senzibiliteta" по питању manjinskih prava, поменућу само случај Хртковци. Мислим да он довољно одсликава однос радикала према мањинама у Србији. У ову групу убрајам и оне "умивене" радикале тзв "напредњаке" који се никада јавно нису оградили од Хртковаца, док њиховом лидеру и даље "уопште није жао" Славка Ћурувије.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Paun

• Администратор
    • Паун Ес Дурлић
« Одговор #11 послато: 16.05.2010. 15:55 »
Не знам да ли је господин Балашевић ...

Желим у вези са овим моментом да скренем пажњу учесницима у дебати, да се уздрже од могућих инсинуација, које су неизбежне када се о људима ништа не зна. Уместо тога, било би корисније да пишемо о људима које познајемо, или још боље: да их приморамо да се сами укључе у ову дебату, изложе се јавности, и себе представе онако како најбоље умеју и знају. Мада би идеално било, наравно, да људи који брину о листама и програмима, изнесу у јавност комплетније биографије својих кандидата. Флорум је потпуно отворен за све, сем за увреде и клевете. Надам се да су обе стране дорасле свом задатку.

ПС. Покушавам да приволим г. Балашевића да пристане да да интервју за Флорум, а да му саговорници буду наши студенти Етнологије и Антропологије, који, за потребе својих семинарских радова, већ увелико користе овај Флорум.

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #12 послато: 16.05.2010. 16:03 »

Желим у вези са овим моментом да скренем пажњу учесницима у дебати, да се уздрже од могућих инсинуација, које су неизбежне када се о људима ништа не зна. Уместо тога, било би корисније да пишемо о људима које познајемо, или још боље: да их приморамо да се сами укључе у ову дебату, изложе се јанвости и себе представе онако како најбоље умеју и знају. Мада би идеално било, наравно, да људи који брину о листама и програмима, изнесу у јавност комплетније биографије својих кандидата. Флорум је потпуно отворен за све, сем за увреде и клевете. Надам се да су обе стране дорасле свом задатку.
У вези са овим желим да кажем да ово није била никаква инсинуација а понајмање клевета или увреда на рачун господина Балашевића. Ја сам једноставно констстовао да, без обзира што је пришао Напредној странци, човек не мора по сваку цену да буде близак са Војиславом Шешељем и да дели његово поимање поштовања права мањина.
Ја бих замолио све учеснике да пажљивије прочитају коментаре својих саговорника пре него што донесу одређене закључке.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Paun

• Администратор
    • Паун Ес Дурлић
« Одговор #13 послато: 16.05.2010. 16:17 »

Желим у вези са овим моментом да скренем пажњу учесницима у дебати, да се уздрже од могућих инсинуација, које су неизбежне када се о људима ништа не зна. (...)

У вези са овим желим да кажем да ово није била никаква инсинуација а понајмање клевета или увреда на рачун господина
(...)
Ја бих замолио све учеснике да пажљивије прочитају коментаре својих саговорника пре него што донесу одређене закључке.

У праву си: треба пажљивије да читамо једни друге. Да си ти читао пажљиво, јасно би видео да моја интервенција није била заснована на оцени да твоја реплика садржи инсинуације, клевете и не дај боже сличне ствари (јер би у том случају била обрисана), него да сам њу искористио као моменат да на почетку дебате, пре него што се дискусија захукта, скренем пажњу учесницима у разговору да настоје да не упадну у такву замку, у коју се лако упада када се о људима мало зна. Дакле, реч је о једној начелној молби, не о некаквој квалификацији. Узгред, уочио сам да је згодан моменат да се позову сами кандидати да се укључе у дебату и лично представе.  

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #14 послато: 16.05.2010. 16:22 »

У праву си: треба пажљивије да читамо једни друге. Да си ти читао пажљиво, јасно би видео да моја интервенција није била заснована на оцени да твоја реплика садржи инсинуације, клевете и не дај боже сличне ствари (јер би у том случају била обрисана), него да сам њу искористио као моменат да на почетку дебате, пре него што се дискусија захукта, скренем пажњу учесницима у разговору да настоје да не упадну у такву замку, у коју се лако упада када се о људима мало зна. Дакле, реч је о једној начелној молби, не о некаквој квалификацији. Узгред, уочио сам да је згодан моменат да се позову сами кандидати да се укључе у дебату и лично представе. 
О.К
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom: