Аутор Тема: Milovan Drecun, vojno-politički analitičar..Srbija mora pronaći zaštitnika  (Прочитано 3649 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0
Dana 27.06.2006, u Boru održana je tribina u organizaciji Opštine Bor i predsednika Opštine Bor, na kojoj je govorio Milovan Drecun (poznati vojno-politički komentator).

Tribina je protekla u veoma neuobičajenom ambijentu, gde je jako negativno govoreno o organizovanju nacionalnih manjina na tlu Srbije, pre svega Bošnjaka (Muslimana, kako ih je on nazivao) iz Sandžaka, Mađara iz Vojvodine, kao i Vlaha koji rade na destabilizaciji Timočke Krajine. Takođe je rečeno da je država Rumunija dobila jasne instrukcije od Američke države, da se na teritoriji istočne Srbije pronađu pojedinci i rade na destabilizaciji Timočke Krajine. Među ostalog korišćeni su termini kao što su „Vlaška Republika“ i „kalašnjikovi“ kao metod do postizanja krajneg cilja, koji je jasno zacrtan od stranih sila.

Milovan Drecun, vojno-politički analitičar

Srbija mora pronaći zaštitnika

Našoj zemlji predstoji sudbonosna 2005. godina, kada je predviđeno ”dekomponovanje teritorije Srbije”. Šiptari planiraju da granica njihove države bude kod Niša, a Skoplje glavni grad. Helikoptere koje Šiptari kupuju mi nemamo čime da oborimo, jer smo dobrovoljno uništili naše ”Strele”. Ulazimo u završnu fazu razaranja naše vojske. Ova vlast bi i Cara Lazara isporučila Hagu. Boris Tadić i Vuk Drašković najviše štete nanose vojsci. Moramo pronaći zaštitnika u svetu, a u Srbiji da pobede njene patriote, inače nestaćemo kao narod i kao država.
Dekomponovanje Srbije

Da li će biti prisvajanja naše teritorije?

– Da. Nama sledeće godine sledi dekomponovanje teritorije. Konačno, treba se ponovo podsetiti one karte u ”Njusviku”. To ne smemo niko da zaboravimo.
Priprema se nezavisnost Kosmeta, koja podrazumeva i jug Srbije, Preševo, Bujanovac, Medveđu i neke delove Crne Gore. Uslediće razdvajanje Državne
zajednice Srbije i Crne Gore i otvaranje procesa u Raškoj oblasti i u Vojvodini. Na redu je i više procesa na Istoku Srbije, gde ima Vlaha, potom, na jugoistoku gde ima Bugara i na jugu gde je koncentracija Roma. To su šavovi, po kojima treba dekomponovati našu teritoriju. Ono što je posebno interesantno je da u strategiji odbrane, da se kao glavna opasnost po bezbednost države definiše terorizam, što je obična budalaština. Naša glavna opasnost je separatizam, koji koristi terorizam kao oružje za realizaciju svog cilja, a cilj separatizma je uvek odvajanje dela teritorije. Mi smo suočeni sa velikoalbanskim separatizmom, suočeni smo sa muslimanskim separatizmom u Raškoj oblasti, suočeni smo sa separatiizmom odnosno autonomaštvom u delu Vojvodine i sa separatizmom na jugu Srbije.

Izvor:
http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=12&t=3590
http://www.timoc.org/27062006s.htm
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Paun

• Администратор
  • Поруке: 1400
    • Паун Ес Дурлић
Одг: Milovan Drecun, vojno-politički analitičar..Srbija mora pronaći zaštitnika
« Одговор #1 послато: 03.02.2011. 15:10 »
Dana 27.06.2006, u Boru ...

Takođe je rečeno da je država Rumunija dobila jasne instrukcije od Američke države, da se na teritoriji istočne Srbije pronađu pojedinci i rade na destabilizaciji Timočke Krajine.

Лепо ја рекао ономад да то што говори Басеску, не говори Басеску, него из њега говори једна страна сила ...
Нека бог поживи Дрецуна што нам је отворио очи!

ПС. Увек сам се питао зашто те стране силе не "заврбују" мене као "појединца", јер ја бих за много мање пара него "ови тамо" радио на "дестабилизацији Тимочке Крајине". Када сам мало боље загледао карту, схвато сам да не спадам у "Тимочку Крајину", па су ме вероватно зато оставили на миру!

Да дижем Први влашки устанак у чаши са шприцером, и да - ако треба - паднем у тој борби!
Али, увек сам се храбро држао и никад нисам пао!
Само сам се више пута озбиљно клатио ...

Али, то d'Pasujoni не може да схвати!
Он је трезвењак!
Баш зато му не верујем да је прави Влах!
Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!

Ван мреже Rosu

• Ветеран форума
  • Поруке: 129
  • Apa trece, pieterele rămân
« Одговор #2 послато: 04.02.2011. 10:08 »
"Takođe je rečeno da je država Rumunija dobila jasne instrukcije od Američke države, da se na teritoriji istočne Srbije pronađu pojedinci i rade na destabilizaciji Timočke Krajine"

Asta-i a mai mare prostie pe care am citit-o anu' ăsta!
Apa trece, pieterele rămân

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
« Одговор #3 послато: 04.02.2011. 10:33 »
"Takođe je rečeno da je država Rumunija dobila jasne instrukcije od Američke države, da se na teritoriji istočne Srbije pronađu pojedinci i rade na destabilizaciji Timočke Krajine"
N-ai prîntu śe sâ ce miri, domnu Roşu!
Aşa gingeaşce majoritatea de sârbi prâ care-i io cunosc.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Volcae

• Библиотекар Флорума
  • Поруке: 1303
« Одговор #4 послато: 04.02.2011. 10:45 »
N-ai prîntu śe sâ ce miri, domnu Roşu!
Aşa gingeaşce majoritatea de sârbi prâ care-i io cunosc.

Vlad, Cum e învăţu aşa e şi dezvăţu!

Domnule Ruşu, noi ne-am obişnuit cu prostile astea,
să sperăm că le trece odată şi ne lasă în pace.

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 436
« Одговор #5 послато: 04.02.2011. 11:53 »
...
Али, то d'Pasujoni не може да схвати!
Он је трезвењак!
Баш зато му не верујем да је прави Влах!

"Ostaću SLOBODAN, neću se vezati,
važno je samo dobro se zezati!"

To je bila i ostala pesma moje generacije.
Na žalost neki su dobru zezanciju okrenuli na zaje**nciju i na kraju sje**li sve živo.