Аутор Тема: SA-NGROŞAT GLUMA! (1)  (Прочитано 4028 пута)

Ван мреже nena

• Уредник Форума
  • Поруке: 162
  • Углед: +0/-0
Одг: SA-NGROŞAT GLUMA! (1)
« Одговор #15 послато: 06.11.2010. 11:17 »
- spolja = Republika Rumunija

- iznutra = Republika Srbija

- političke vođe Vlaške manjine = svi oni koji se nisu setili da su Vlasi po direktivi Glavnih odbora partija čije interese zastupaju

Ako sam dobro razumela vasu interpretaciju a samim tim i vas stav (posto citirate nesto znaci da delite misljenje koje taj citat iznosi) on bi bio ovakav:

-ne odobravate mesanje Rumunije
-ne odobravate mesanje Srbije

Ali mi nije bas jasno koga podrazumevate pod ovim Vlasima koji ne rade po direktivama partija koje zastupaju - verovatno ne 'nove face u Savetu' ali zasigurno ne ni one koji su u 'rumunskim' partijama i organizacijama finansiranim i podrzavanim od strane Rumunije, jer bi ste na ovaj nacin protivurecili vasem neslaganju sa mesanjem Rep. Rumunije u citavo 'vlasko pitanje'!
Izvinite, ali se samo trudim da razumem sta hocete kazete.

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
« Одговор #16 послато: 06.11.2010. 11:56 »

Ako sam dobro razumela vasu interpretaciju a samim tim i vas stav (posto citirate nesto znaci da delite misljenje koje taj citat iznosi) on bi bio ovakav:

Баш тако!
Не одобравам ничије мешање! Да се ја питам, право гласа на изборима за НС би требало да имају искључиво они који су се 2002. године на попису изјаснили да су Власи!
Све остало је обична фарса!

Ali mi nije bas jasno koga podrazumevate pod ovim Vlasima koji ne rade po direktivama partija koje zastupaju - verovatno ne 'nove face u Savetu' ali zasigurno ne ni one koji su u Rumunskim partijama i organizacijama finansiranim od strane Rumunije, jer bi ste na ovaj nacin protivurecili vasem neslaganju sa mesanjem Rep. Rumunije u citavo 'vlasko pitanje'!

Ови "које финансира Румунија" се влашким питањем баве далеко дуже од расписивања избора за актуелни НС! "Новим фацама" у оквиру Савета стаж у бављењу влашким питањем почиње расписивањем избора за Национални савет.
Не бих ја ни са њима имао ама баш никакав проблем да су макар једну реченицу проговорили о србизацији и посрбљивању.
Уместо тога, у медијима се ти људи јавно декларишу као Срби чији је матерњи језик српски.
Ако су баш толики Власи - где су били до сада?
Зашто нису искористили политички ауторитет да би указали на потребу да Власи треба да остану Власи и пре него што је кренула опасност од "румунизације".
Осатју ли Власи - Власи - ако се посрбе?
То је оно што замерам тим људима. Иначе, немам никакв проблем са Слободаном Ђурђевићем, на пример, иако се не слажем са његовим идејама.
И, верујте ми, да је Ђурђевић победио на изборима, без подршке окружних и месних одбора ДС, ДСС, СПС, НС, СНС, Аркановаца, покрета Б. Пичића, да су га подржали они који су се на попису 2002. године изјаснили као Власи, први бих осудио мешање Румуније.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Absinth

• Сарадник форума
  • Поруке: 213
« Одговор #17 послато: 25.01.2011. 18:58 »
- spolja = Republika Rumunija

- iznutra = Republika Srbija

- političke vođe Vlaške manjine = svi oni koji se nisu setili da su Vlasi po direktivi Glavnih odbora partija čije interese zastupaju

Ali mi nije bas jasno koga podrazumevate pod ovim Vlasima koji ne rade po direktivama partija koje zastupaju - verovatno ne 'nove face u Savetu' ali zasigurno ne ni one koji su u Rumunskim partijama i organizacijama finansiranim od strane Rumunije, jer bi ste na ovaj nacin protivurecili vasem neslaganju sa mesanjem Rep. Rumunije u citavo 'vlasko pitanje'!

Stahocete da kazete gospja nena da nema vlaskih intelektualaca koji bi se "ovim pitanjem" bavali bez zaradi para,
iz Srbije i iz Rumunije svejedno?
Ovi prorumunski uzimaju pare odozgo, a ovi prosrpski Mi'e Ti'e i ostali uzimaju odozdo i ?

Ta nemojte kazti da su se prvih 10
"velikana novih nacionalnog saveta" naprasno setili svog porekla tek sada 2010 leta gospojnjeg?
A u politici su  od poslednje sednice SKJ .
Vlad svaka vi je na mestu, ne dajte se isprovocirati !