Аутор Тема: Nacionalni saveti mogu da blokiraju rad Skupštine  (Прочитано 1051 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0
Nacionalni saveti mogu da blokiraju rad Skupštine
« послато: 04.06.2010. 02:08 »
Ekspert za manjinska prava Pavel Domonji za naš program kaže da ne treba da čudi veliko interesovanje stranaka za izbore za manjinske nacionalne savete: „Bilo je realno očekivati da će prvi direktni izbori za nacionalne savete pobuditi veliko interesovanje i da će u njima učestvovati i takozvane građanske stranke, jer nacionalni saveti po zakonu dobijaju znatna ovlašćenja. Poznato je da u Zakonu o nacionalnim savetima piše da Skupština Srbije nijednu odluku ne može da donese ako je nije odobrio nacionalni savet.“
Domonji dodaje i da je sa pozicije vlasti razumljivo zašto je Demokratska stranka zainteresovana za ove izbore: „Demokratska stranka, koja je okosnica ove vlasti, sasvim sigurno ne želi da joj nacionalni saveti prave probleme i zato pokušava da na jedan malo perfidan način, preko nevladinih organizacija, uđe u nacionalne savete.“

Izvor:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5644036,00.html?maca=ser-Blic%20Online-2569-xml-mrss
(03.jun 2010)
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân