Аутор Тема: NOVA TIMOČKA REVIJA O RADU NACIONALNOG SAVETA VLAHA  (Прочитано 3161 пута)

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 436
  • Углед: +0/-0
NOVA TIMOČKA REVIJA O RADU NACIONALNOG SAVETA VLAHA
« послато: 01.06.2010. 17:01 »
Nacionalni savet

Gotovo niko ne zna da se dr Predrag Balašević (školovan u Rumuniji za doktora i ko zna  šta još “školovan”, oženjen Rumunkom ) i Zaviša Žurž (tada Žuržić) obojica iz Bora, otkrili svoje SUŠTINSKE I PRAVE NAMERE tako što su na teritoriji Bora i okoline, pre 8-9 godina prikupljali potpise i bili ELEKTORI NA OSNIVANJU RUMUNSKOG NACIONALNOG SAVETA, kada je taj RUMUNSKI savet osnivan..I posvadjali su se sa Jon  Čizmašom – Magdom, tadašnjim predsednikom rumunskog saveta, oko para – podele plena i istupili iz tog saveta i “maskirali “ se u Vlahe u istočnoj Srbiji  i učestvovali u osnivanju te iste rumunske organizacije, ali pod nazivom VLAŠKI nacionalni savet pre 5 godina (dokumentacija da su bili elektori i POMENUTA DVOJICA  na osnivačkoj Rumunskoj skupštini POSTOJI u Rumunskom nacionalnom savetu  u Novom Sadu). Što znači da su ta dvojica samo “vukovi u jagnjećoj koži”, čitaj: RUMUNI PREODEVENI u  VLAHE! Otud tolike posete rumnskog ambasadora Bora i još više posete njih dvojica Beogradu i Bukureštu. Šta to rade preko Vlaškog nacionalnog saveta: koriste kako oni znaju godišnje oko 80 000 eura iz državnog budzeta Srbije , koje Vlaški nacionalni savet dobija!A Balašević zamenik predsednika saveta i Žurž -potpresednuk,su PRVI LJUDI u Vlaškom svetu jer je predsednik Živa Lazić – samo na papiru – on se bavi svojim problemima na mestu predsednika opštine Veliko Gradište. Kako se troše te pare – vidi na primeru člana Vlaškog saveta , sekretara Dušana Prvulovića iz Negotina koji je proneverio 917 075, 25 dinara, što se vidi iz PRILOŽENOG izveštaja nadzornog odbora koji su činili Dragiša Davidović iz Negotina (koji je skoro napustio savet jer je video sa kim ima posla) i Jasmina Mihajlović iz Golupca (koja je verovatno dobila svoj deo i zato kao nagradu dobila visoko mesto na listi formiranja novog Vlaškog saveta: „ Zajednica Vlaha Srbije – dr Predrag Balašević „) Oproneverama su obavešteni državni organi i istraga je u toku, ali još opasnije je sledeće: Ti isti ljudi ( Balašević, Žurž i par članova saveta) su doneli nezakonitu odluku da MATERNJI JEZIK VLAHA U SRBIJI BUDE RUMUNSKI I DA SVI MI VLASI TREBA DA PIŠEMO RUMUNSKOM AZBUKOM, (što jasno govori šta su njihove prave namere), ŠTO SU SVA MINISTARSTVA ODBILA. Cela ostala grupa – punovažni članovi u Vlaškom savetu NIJE NIJEDNOM pozvana na sastanake, jer se oni otvoreno protive tim odlukama i takvom načinu rada (Pilu Maksimović, Slobodan Perić, Siniša Davidović, Ljubiša Lalić, Dragan Zajkesković, Mirko Gavrilović,Dragiša Ilić,Mirko Trailović). Nina zadnjem sastanku Vlaškog saveta u aprilu ove godine u Boru nisu bili pozvani, a oni koji su se protivili takvom načinu rada (Zoran Janković – podpredsednik saveta) bili su izbačeni iz Saveta! Napravili su svoju listu u nadi da će ponovo, na izborima 06.06.o.g., da obmanu naš Vlaški narod, ali OVIM PISMOM ĆE NAROD JOŠ VIŠE BITI „OTVORENE OČI“ jer je poslato na adrese mnogih institucija i vidjenih Vlaha. U Boru je centrala gde su na platnom spisku Nacionalnog saveta, trojica: Zaviša Žurž, zatim žene čelnika VDSS Dejana Jankovića  i sestra drugog čelnika VDSS Nenada Lapadatovića – koji je nosilac GLAVNOG ZADATKA: pisanje zahteva – „projekata“ na rumunskom pošto studira u Rumuniji kao redovan student (a zaposlena za stalno u savetu) RADI DOBIVANJA NEZAKONITIH DONACIJA! A evo gde dolaze devize iz Rumunije i kako se „troše“.
....

Autori:
Zabrinuti pripadnici Vlaške zajednice Član Nacionalnog saveta  prof. dr Mirko Trailović i ostali članovi saveta

Ceo tekst može se videti na:
http://www.mc.kcbor.net/2010/06/01/sprema-se-progon-postenih-vlaha-a-posle-je-moguce-i-novo-kosovo-u-istocnoj-srbiji/

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
Одг: NOVA TIMOČKA REVIJA O RADU NACIONALNOG SAVETA VLAHA
« Одговор #1 послато: 01.06.2010. 17:53 »
Тешко да нормалан човек може да замисли да се у предизборној кампањи може ићи толико ниско.
Из које кухиње долазе овакви текстови и са којим намерама се пишу, најбоље одсликава сам наслов у Тимочкој ревији:
"SPREMA SE PROGON POŠTENIH VLAHA, A POSLE JE MOGUĆE I NOVO KOSOVO U ISTOČNOJ SRBIJI"

Сетимо се само "поштених Албанаца" из новинских чланака током 90-их и биће нам јасно о чему се ради.

За оне који не знају, "забринутог" господина Трајиловића је у Национални савет убацио Ивица Глишић, потпредседник савета, тако што је  своје појављивање на листи условио убацицавањем поменутог Трајиловића у НСВНМ.

Много интересантна и ова "забринутост" поводом "румунизације" и увођења румунског књижевног језика, ако се зна да је управо "забринути" господин инсистирао на томе да су Власи и Румуни један народ.

Још само да истакнем да је "забринути" господн толико омиљен међу својим Власима, да је на локалним изборима 2008. године, када је предводио листу ВДСС-а, у свом родном Снеготину добио читава 5 гласа.

Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
Одг: NOVA TIMOČKA REVIJA O RADU NACIONALNOG SAVETA VLAHA
« Одговор #2 послато: 01.06.2010. 18:56 »
Ceo tekst vrvi od neverovatnih budalaština i insinuacija, ali bih, ipak, izdvojio samo jednu, koja najbolje odslikava prave namere njegovog autora
Цитат
Gotovo niko ne zna da se dr Predrag Balašević (školovan u Rumuniji za doktora i ko zna  šta još “školovan”, oženjen Rumunkom )

Ovako nešto ne bi napisali ni Mila Štula, Stefan Grubač,perjanice Miloševićevog "patriotskog" novinarstva, kao ni  Ivan Marković i Goran Matić, nadaleko čuveni portparoli Jugoslovenske levice.

Znači li ovo da su po autoru, svi oni koji su školovani van teritorije Srbije potencijalni "špijuni i strani plaćenici"? Setimo se samo optužbi na račun pokojnog Zorana Đinđića, koga su optuživali da je "nemački špijun" samo zato što je studirao u Nemačkoj.

Ali, ipak, vrhunac "patriotizma" neviđenog još iz vremena vladavine Slobodana Miloševića, predstavlja upozorenje da je Balašević oženjen Rumunkom.
Da li to znači da je svako ko je oženjen Rumunkom potencijalni "špijun" i "rumunski agent"?

Da u ovoj državi ima zakona, ovaj bi gospodin odgovarao za širenje mržnje i netrpeljivosti.

I ne otkriva li ovaj gospodin da se sprema progon njegovih neistomišljenika kako ne bi došlo do "novog Kosova"?
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân