Аутор Тема: Lista br. 2: Zajednica Vlaha Srbije - dr Predrag Balašević  (Прочитано 101496 пута)

Ван мреже Paun

• Администратор
  • Поруке: 1400
  • Углед: +0/-0
    • Паун Ес Дурлић
Lista br. 2: Zajednica Vlaha Srbije - dr Predrag Balašević
« послато: 28.04.2010. 10:51 »
2. Заједница Влаха Србије - др Предраг Балашевић

1. Предраг Балашевић, 1974, доктор медицине, Бор, др. Миловановића 15/37
 2. Горан Адамовић, 1962, дипл. електро инжењер, Боговина
 3. Јасмина Глишић, 1976, дипл. филозоф, Голубац, Житковица
 4. Драган Демић, 1975, дипл. правник, Рашанац  
 5. Станиша Пауновић, 1947, дипл. правник, Кучево, Жике Поповића 25
 6. Исидора Ивановић, 1977, историчар уметности, Брестовац, С. Горњаковића  46
 7. Радисав Димитријевић, 1958, правник, Лубница
 8. Анта Нонић, 1945, проф. Физичке културе, Бигреница
 9. Наташа Пајкић, 1975, лекар опште праксе, Боговина
10. Тихан Матасаревић, 1945, пензионер, Кладово, Кључка 81
11. Драгомир Драгић, 1944, дипл. инжењер машинства, Бор, 3. октобар 172
12. Милица Нешић, 1942, пензионер, Неготин, 12. септембар 8А/1
13. Ветерин Будимировић, 1952, пензионер, Мелница
14. Драги Чичић, 1959, пољопривредник, Породин
15. Анкица Јоновић, 1958, трговац, Црнајка
16. Живорад Труцић, 1964, пољопривредник, Мала Јасикова  
17. Синиша Поповић, 1954, хирург, Кладово, Сремска 28
18. Биљана Траиловић, 1986, студент, Буковска
19. Илија Ликуцић, 1956, грађевински предузетник, Лазница
20. Миливоје Стангачиловић, 1943, пензионер, Бор, 28. март 13/5
21. Бисерка Пујицић, 1967, цариник, Бор, Моше Пијаде  76/310
22. Кристивој Рајковић, 1961, пољопривредник, Бобово
23. Драгана Живковић Обрадовић, 1964, дип. инжењер рударства, Бор, 9. бригаде 5/24
Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!

Ван мреже nena

• Уредник Форума
  • Поруке: 162
Одг: Izborna lista "Zajednica Vlaha Srbije - dr Predrag Balašević"
« Одговор #1 послато: 28.04.2010. 12:23 »

Da li ovo znači da je FKV na istoj listi sa bivšim "neprijateljima" ili je to samo moj utisak? Možda neko poznaje situaciju pa je može malo razjasniti nama neobaveštenima.
 Hvala!

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
« Одговор #2 послато: 28.04.2010. 12:47 »
Хајпре захваљујем ујка Пауну што је поставио ову листу. Листа је одлична!
Премда је незахвално то чинити, издвојио бих два имена са листе, притом не доводећи у питање квалитет, људске и моралне вредности преосталих 21 предложених кандидата.

5. Станиша Пауновић 1947 0501947763538 дипл. правник Кучево, Жике Поповића 25

11. Драгомир Драгић 1944 2810944751016 дипл. инжењер машинства Бор, 3. октобар 172

Драго ми је што су се на листи коју предводи др Балашевић нашли Станиша Пауновић - наш чувени бата Стаки, бард и некрунисани краљ влашког мелоса,

али још ми је драже што се на листи нашао и Драгомир Драгић, председник ФКВ. Замерио бих једино др Балашевићу - састављачу листе што се Драгомир Драгић није нашао бар на 2. месту, ако већ није постављен за носиоца листе,  јер се ради о човеку који својим квалитетима то заслужује.

Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже raleg

• Ветеран форума
  • Поруке: 69
« Одговор #3 послато: 30.04.2010. 22:03 »
Vidim pojavljuju se dileme oko učešća FKV na listi sa onima koje je smatrao svojim protivnicima?
Kažem protivnicima. Ne, neprijateljima.

Najpre moram da se izvinim zbog podužeg odsustva, i očekivanja nekih da se ponudi nekakvo objašnjenje povodom prethodnog pitanja.
Pošto i sada žurim, evo u najkraćem kako vidim nastalu "stvar" i dokle je "dogurala".

Nakon uspešno održane panel diskusije, na kojoj su učestvovali predstavnici gotovo svih (pa i suprotstavljenih) opcija:-političkog, kulturološkog   i privrednog  vlaškog establišmenta , gde je FKV zatražio da se svi javno izjasne o ponudjenoj platformi za rad NS (ili da eventualno ulože svoje primedbe).
 Za čudo stavovi su bili toliko slični da je teško bilo prepoznati dojučerašnje medjusobne suprotstavljenosti. Pristup FKV svi su podršali, ali je ostalo da svoje zaključke I pismene saglasnosti sa dokumentom dostave naknadno.  Da li je to u nekim glavama bilo samo deklarativno, to će se videti nakon izbora. A i jeli neko nešto dostavio?

Posle ovakvog ishoda PANELA bilo je jasno da će sve opcije koje budu kandidovale svoje članove  želeti da imaju FKV na svojoj listi. I ušlo se u takve razgovore (prirodno) najpre sa dr. Balaševićem, jer (realno) od te  liste po proceni mnogih, ima od strane birača najviše očekivanja.
FKV je jedno kratko vreme razmišljao da ide sa svojom (skraćenom) listom. Brzo je odustao da ne bi izdelio praktično isto biračko telo.

Jedini uslov FKV bio je, ukoliko bude na nekoj listi ( kao i u slučaju doktorove),da osim poštovanja duha platforme,  da na toj listi ne budu populisti koji se javno deklarišu I predstavljaju Rumunima I koji javno delaju u propagandističko - uvezenoj ideologiji -“VLASI-RUMUNI”.  Doktor je još na samoj tribini sve to prihvatio,  čak je brzo sa liste skinuo jedog takvog kandidata (ili se taktički taj sam skinuo, ne znam?). Bilo je razgovora  da unutar liste još neki “radikalni” likovi odstupe. Pa je i to  ovaj nosilac trebalo da uredi. FKV je tražio da bar svoja dva vrsna člana (znači osim Dragića još jedan) budu na listi sa sigurnim prolazom, kako bi postojala minimalna  garancija da novokonstituisani  savet  neće opet nekuda odlutati. Ovaj drugi (da ne bude zabune, ne radi se o meni) je bio potreban i zbog odsutnosti Dragića iz zemlje u  toku samog izbornog procesa.  Lista je predata  nadležnom organu samo sa jednim kandidatom FKV, I to na 11. mestu?

Pošto sam dosta odsustvovao vidim da su se stvari prilično zakomplikovale.  Vidim da Roman Global Njuz ne gubi vreme i situaciju preko svojih ovdašnjih “dopisnika” dodatno zakuvava I sve to želi da internacionalizuje.

Nosilac liste dr Balašević  nikako da predje neke rubikone.  Još uvek usaglašava stavove unutar svoje  grupe(ili liste?). Mnogi principijelni dogovori još uvek su na “Veruj, make mi”. Nikako da se pojave u nekoj formi na papiru.  Slutim da tu mnogo šta nije dobro.  Poručio bih Dragiću da se okane svega , ali se plašim da ne izreknem loš savet.

Ван мреже nena

• Уредник Форума
« Одговор #4 послато: 01.05.2010. 10:10 »

Цитат
Jedini uslov FKV bio je, ukoliko bude na nekoj listi ( kao i u slučaju doktorove),da osim poštovanja duha platforme,  da na toj listi ne budu populisti koji se javno deklarišu I predstavljaju Rumunima I koji javno delaju u propagandističko - uvezenoj ideologiji -“VLASI-RUMUNI”.  Doktor je još na samoj tribini sve to prihvatio,  čak je brzo sa liste skinuo jedog takvog kandidata (ili se taktički taj sam skinuo, ne znam?). Bilo je razgovora  da unutar liste još neki “radikalni” likovi odstupe. Pa je i to  ovaj nosilac trebalo da uredi.

Ja lično ne vidim nikakvu razliku između onih koji se javno izjašnjavaju kao Rumuni i populišu i onih koji to misle i na taj način delaju, ali se paze kako da to javno serviraju. Štaviše oni prvi su bar iskrenim, njihov stav je jasan i ne mogu se očekivati nedoumica i neprijatna iznenađenja. I iskreno, za mene kao osobu koja scenu posmatra od spolja, ne postoji nijedna sumnja da su Balašević i njegov entourage upravo ti kojoi delaju po ideologiji "VLASI-RUMUNI". To je još jednom potvrđeno i njihovom poslednjom izjavom o Diskriminaciji Vlaha u Petrovcu, gd je diskriminisan grupa nazvana "vlaško-rumunska nacionalna manjina":

Цитат
Povodom alarmantnog stanja ljudskih i manjinskih prava vlaške-rumunske nacionalne manjine u severoistočnoj Srbije obraćamo vam se, a kako bi predupredili loš razvoj događaja.

Moram, na žalost da kažem, da je po mom mišljenju bilo jako naivno verovati da će neko tek onako preko noći promeniti svoje stavove koji su očigledni već izvestan niz godina, i što j najgore, verovati mu na reč. Prvi znaci da vuk dlaku menja ali ćud ne, su već evidentni samim tim što je FKV u samom startu prevaren time što je umesto dogoverenih 2 upisan na listu samo 1 njihov član.

U ovom slučaju ukoliko pobedi Balaševićeva lista, jedino što ja lično mogu da se nadam je da će populacija koja se sa njima ne slaže sprečiti njihove "reforme" jednostavnim bojkotom. Jer, budimo relni, oni koji su protiv Balaševićeve politike su mnogo brojniji od onih koji će za njega glasati. Podsetimo se šta se desilo u Ranovcu i ostalim selima sa uvođenjem rumunskog u škole.

Ван мреже Volcae

• Библиотекар Флорума
  • Поруке: 1303
« Одговор #5 послато: 01.05.2010. 10:37 »
Госпођо Нено, немојте много да бринете јер ми који Влахе сматрамо за Румуне а не за неку нову народност типа Срби-Црногорци, пошто видим да смо изманипулисани, на следећем попису становништва нећемо више да се изјашњавамо као Власи него као Румуни.

Друго што можемо да урадимо је да повратимо своја стара румунска презимена.

И наравно да научимо румунски књижевни језик, историју верујем да већина нас зна.

Неће вам нико више сметати у вашим намерама да ваш програм изведете до краја, једино је питање какав ће став заузети Реп. Србија према Власима и влашком питању, што се нас уопште више неће тицати.

Мислим да је поштено да свако гледа своја посла и ако сам био велики поборник за јединство Влаха без обзира на убеђење, ипак мислим да је подела неминовна.

Поздрав!

Ван мреже nena

• Уредник Форума
« Одговор #6 послато: 01.05.2010. 11:27 »

G-dine Volcea,

Moram da priznam da ne razumem šta ste hteli da kažete vašim odgovorom. Verujem da svi oni koje koga ova tema dotiče žele
Цитат
јединство Влаха без обзира на убеђење
, ali je problem da svako to jedinstvo želi na svoj način. Vaš model je, ako sam dobro razumela, uzeti u bloku današnju savremenu rumusku kulturu i jezik i jednostavno ga nakalemiti. Moj stav je da je to pogrešno jer se ne razlikuje od onoga što je srpska vlada ovde radila od polovine XIX veka pa na ovamo - nametnula srpski jezik i kulturu i radila na tome da se regionalna-lokalna kultura izgube. Ono što ja smatram, je da prvo treba proučiti i spasiti sve ono što je regionalno, tipično "naše" jer je to ono što većina ljudi ovde osećaju svojim jedinim identitetom, i to postaviti kao osnovu kasnijeg obogaćivanja (leksičkog i kulturnog). A i vi, na primer, ne možete poricati specifičnost ove populacije u odnosu na današnju rumunsku kulturu i današnji rumunski narod.

Tako da izrazom Vlasi-Rumuni, ja prevashodno smatram upravo ovaj stav koji sam objasnila: nakalemiti u bloku današnju rumunsku kulturu i jezik, a ne pridajem ovome nikakav negativan značaj, u smislu "ne želim da me porede sa Rumunima".

Drugo, to menjanje prezimena, ne znam po čemu to predstavlje neki "prorumunski gest", pa to sam i sama mislila da uradim kada mi takav korak ne bude predstavljao previše birokratskih komplikacija.

A naravno, ako je vaš stav da mi po svaku cenu moramo kulturno i jezički da se prilagodimo današnjem rumunskom modelu, i ja mislim da je najlogičnije da počnete da se izjašnjavate kao Rumun.

PS. Ja se ne brinem, nego razmišljam i izražavam svoj stav.

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #7 послато: 01.05.2010. 11:29 »

Ja lično ne vidim nikakvu razliku između onih koji se javno izjašnjavaju kao Rumuni i populišu i onih koji to misle i na taj način delaju, ali se paze kako da to javno serviraju. Štaviše oni prvi su bar iskrenim, njihov stav je jasan i ne mogu se očekivati nedoumica i neprijatna iznenađenja. I iskreno, za mene kao osobu koja scenu posmatra od spolja, ne postoji nijedna sumnja da su Balašević i njegov entourage upravo ti kojoi delaju po ideologiji "VLASI-RUMUNI". To je još jednom potvrđeno i njihovom poslednjom izjavom o Diskriminaciji Vlaha u Petrovcu, gd je diskriminisan grupa nazvana "vlaško-rumunska nacionalna manjina":

Пошто је г-ђа Нена дотакла ово питање, ја бих се само надовезао наводећи пример оних који се на попису изјашњавају као Срби, који се тако осећају а који у јавност, поготово након почетка расправе о Власима у Савету Европе, упадљиво наступају као Власи који су "јако забринути" за језик, културу и сам етнички идентитет ове заједнице.
Тих, након расправе у Већу Европе, "напрасно забринутих" Влаха има и на овом форуму и лако их је препознати ако се обрати пажња на датум њихове регистрације. Баш не могу нешто да верујем да су случајно у то време купили компјутер и открили да се о Власима дискутује на интернет форумима.

Мени су, искрено и од срца, много дражи они Власи који се декларишу као Срби - јер су бар искрени, за разлику од ових прикривених који нам сервирају лажну забринутост.

Толико о томе.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже nena

• Уредник Форума
« Одговор #8 послато: 01.05.2010. 11:41 »
Цитат
Пошто је г-ђа Нена дотакла ово питање, ја бих се само надовезао наводећи пример оних који се на попису изјашњавају као Срби, који се тако осећају а који у јавност, поготово након почетка расправе о Власима у Савету Европе, упадљиво наступају као Власи који су "јако забринути" за језик, културу и сам етнички идентитет ове заједнице.
Тих, након расправе у Већу Европе, "напрасно забринутих" Влаха има и на овом форуму и лако их је препознати ако се обрати пажња на датум њихове регистрације. Баш не могу нешто да верујем да су случајно у то време купили компјутер и открили да се о Власима дискутује на интернет форумима.

Мени су, искрено и од срца, много дражи они Власи који се декларишу као Срби - јер су бар искрени, за разлику од ових прикривених који нам сервирају лажну забринутост.

Ovde na Forumu je očigledno mnogo popularno aludirati umesto jasno reći na koga se cilja i zašto. Neću ni da kometrarišem Vladov stav o proceni ljudi, njihovih stavova i rada po datumima prijave na Forumu, mislim da je izlišno tražiti u tome logiku. A ovo nije prvi put sa se g-din Vlad žali što su ljudi koji nisu izgledali zainteresovani za ovo pitanje, to kasnije postali. Za mene je, pak, to napredak u širenju svesti o značaju sopstvene kulture. Ali zato i postoje forumi i sloboda izražavanja da oni kao ja (novajlije) i Vlad (kamen tmeljac) iznesu slobodno svoje mišljenje!

Sa trajim!

Ван мреже Volcae

• Библиотекар Флорума
  • Поруке: 1303
« Одговор #9 послато: 01.05.2010. 11:49 »

G-dine Volcea,

Moram da priznam da ne razumem šta ste hteli da kažete vašim odgovorom. Verujem da svi oni koje koga ova tema dotiče žele
Цитат
јединство Влаха без обзира на убеђење
, ali je problem da svako to jedinstvo želi na svoj način. Vaš model je, ako sam dobro razumela, uzeti u bloku današnju savremenu rumusku kulturu i jezik i jednostavno ga nakalemiti. Moj stav je da je to pogrešno jer se ne razlikuje od onoga što je srpska vlada ovde radila od polovine XIX veka pa na ovamo - nametnula srpski jezik i kulturu i radila na tome da se regionalna-lokalna kultura izgube.Ono što ja smatram, je da prvo treba proučiti i spasiti sve ono što je regionalno, tipično "naše" jer je to ono što većina ljudi ovde osećaju svojim jedinim identitetom, i to postaviti kao osnovu kasnijeg obogaćivanja (leksičkog i kulturnog). A i vi, na primer, ne možete poricati specifičnost ove populacije u odnosu na današnju rumunsku kulturu i današnji rumunski narod.

Tako da izrazom Vlasi-Rumuni, ja prevashodno smatram upravo ovaj stav koji sam objasnila: nakalemiti u bloku današnju rumunsku kulturu i jezik, a ne pridajem ovome nikakav negativan značaj, u smislu "ne želim da me porede sa Rumunima".

Drugo, to menjanje prezimena, ne znam po čemu to predstavlje neki "prorumunski gest", pa to sam i sama mislila da uradim kada mi takav korak ne bude predstavljao previše burokratskih komplikacija.

A naravno, ako je vaš stav da mi po svaku cenu moramo kulturno i jezički da se prilagodimo današnjem rumunskom modelu, i ja mislim da je najlogičnije da počnete da se izjašnjavate kao Rumun.

PS. Ja se ne brinem, nego razmišljam i izražavam svoj stav.

Мислим да сам био јасан али да покушам поново да објасним.

Ono što ja smatram, je da prvo treba proučiti i spasiti sve ono što je regionalno, tipično "naše" jer je to ono što većina ljudi ovde osećaju svojim jedinim identitetom, i to postaviti kao osnovu kasnijeg obogaćivanja (leksičkog i kulturnog).
Ово што ви желите, желим и ја, међутим са друге стране немогу да прихватим одвајање од румунског идентитета и културе.

što je srpska vlada ovde radila od polovine XIX veka pa na ovamo - nametnula srpski jezik i kulturu i radila na tome da se regionalna-lokalna kultura izgube.
Ово нећу да оправдавам као шо то овде људи раде па смо сада ми из тог разлога посебни наводно у односу на остале и признате Румуне.

Значи и ја сам за пручавање, спашавање и унапређивање типично нашег регионалног културног блага које наравно људи доживљавају као своје али не и као својим јединим идентитетом.
Стално се ово регионално појављује као оправдање за све што је Србија и Југославија годинама наметала нашим прецима, зашто то да оправдавамо и да се хвалимо садашњим стањем које нас наводно одваја од Румуна.
Поред овога што сам горе навео за шта се залажем а слажете се и ви са тиме, против сам ограђивања од румунског националног идентитета и културе.

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #10 послато: 01.05.2010. 12:11 »
A ovo nije prvi put sa se g-din Vlad žali što su ljudi koji nisu izgledali zainteresovani za ovo pitanje, to kasnije postali. Za mene je, pak, to napredak u širenju svesti o značaju sopstvene kulture. Ali zato i postoje forumi i sloboda izražavanja da oni kao ja (novajlije) i Vlad (kamen tmeljac) izesu slobodno svoje mišljenje!

Sa trajim!

Nije prvi put i neće biti ni poslednji! G-dina Vlada jako nervira licemerije i prevrtljivost, a najviše mu smeta kada mu lekcije o Vlasima i njihovim pravima drže oni koji su do juče aktivno učestvovali u sveobuhvatnoj asimilaciji naroda koga bi sad da brane od asimilacije. G-din Vlad na internet forumima o Vlasima i vlaškom pitanju diskutuje već 10-ak godina i vrlo dobro zna da je do rasprave u SE na jednoj strani bilo ljudi koji su se osećali Vlasima i bili potpuno svesni svog etničkog porekla i onih drugih koji su govorili "možda smo Vlasi, ali smo na prvom mestu Srbi".
G-din Vlad sa ponosom ističe da je zajedno sa grupom svoj prijatelja početkom devedesetih u Švajcarskoj osnovao Vlaški kulturni klub "Valja Timokuluj". Da su nam u to vreme, ali i kasnije, na bilo koji način u realizaciji projekata koji su se ticali očuvanja naše kulturne baštine i etničkog identiteta, pomagali i Vlasi koji nisu "ni Srbi ni Rumuni već samo Vlasi", ne bih danas imao problem sa njima i njihovim stavom i ne bi njihovo pojavljivanje smatro najobičnijim licemerijem i farsom.

Ako neko g-dina Vlada ubedi da je masovno pojavljivanje "zabrinutih" Vlaha na internet forumima (ne samo na ovom) tik nakon rasprave o Vlasima u SE čista slučajnost, onda će g-din Vlad prestati da izražava sumnju u iskrenost i dobronamernost novopečenih zabrinutih pripadnika vlaške manjine.

P.S

G-din Vlad ne ubraja g-đa nenu u novopečeno-zabrinute Vlahe, i ne razume zbog čega se ona prepoznala u prozivci upućenoj njima.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже nena

• Уредник Форума
« Одговор #11 послато: 01.05.2010. 12:50 »

Цитат
G-din Vlad ne ubraja g-đa nenu u novopečeno-zabrinute Vlahe, i ne razume zbog čega se ona prepoznala u prozivci upućenoj njima.

"Prepoznala se"  iz više razloga: zbog toga što je vaš odgovor direktno vezan za njenu intervenciju, zato što vi aludirate umesto da jasno kažete na koga mislite i zbog toga što je ovo datum njene registracije na forum:  05.02.2010. (s tim što ovom datumu treba dodati nešto više meseci, a ne bih znala koliko tačno, koji ne rezultiraju zbog havarije u kojoj se izgubilo sve do juna -jula prošle godine).

Ali u svakom slučaju, mislim da nema nikakvog smisla umanjivati mišljenje onih koji su ovu svest razvili kasnije u odnosu na vas. Nisu svi ljudi isti, ni po obrazovanju, ni po senzibilitetu. A sudeći po onome u kakvoj smo atmosferi po pitanju nekog vlaškog identiteta živeli, ne može se očekivati da će svi neke stvari uvideti istom brzinom i na isti način. A s obzirom, ponavljam po hiljaditi put, koliko se NSVNM u ovih 4 godine trudio da komunicira sa Vlasima i da im objasni svrhu njegovog postojanja, još smo i dobri generalno gledano.

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #12 послато: 01.05.2010. 13:53 »

Цитат

"Prepoznala se"  iz više razloga: zbog toga što je vaš odgovor direktno vezan za njenu intervenciju, zato što vi aludirate umesto da jasno kažete na koga mislite i zbog toga što je ovo datum njene registracije na forum:  05.02.2010. (s tim što ovom datumu treba dodati nešto više meseci, a ne bih ynala koliko tačno, koji ne rezultiraju zbog havarije u kojoj se izgubilo sve do juna -jula prošle godine).

Ali u svakom slučaju, mislim da nema nikakvog smisla umanjivati mišljenje onih koji su ovu svest razvili kasnije u odnosu na vas. NIsu svi ljudi isti, ni po obrazovanju, ni po senzibilitetu. A sudeći po onome u kakvoj smo atmosferi po pitanju nekog vlaškog identiteta živeli, ne može se očekivati da će svi neke stvari uvideti istom brzinom i na isti način. A s obzirom, ponavljam po hiljaditi put, koliko se NSVNM u ovih 4 godine trudio da komunicira sa Vlasima i da im objasni svrhu njegovog postojanja, još smo i dobri generalno gledano.

Odgovor g-dina Vlada na intervenciju gospođe nene nije imao za cilj da aludira na njenu pojavu kao paradigme za model Vlaha koji je g. Vlad opisao. Još jednom naglašavam da mi je žao što se g-đa nena u tome prepoznala.
G-din Vlad iz pristojnosti ne želi nikoga da imenuje i smatra da je sasvim dovoljno što je izneo datum njihovog nastupa na raznim internet forumima, blogovima i u rubrici "komentari" internet-izdanja pojedinih štampanih i elektronskih medija u Srbiji.

Namera g-dina Vlada nikada nije bila umanjivanje važnosti bilo čijeg mišljenja, već izražavanje sumnje u iskrenost  navodne zabrinutosti za očuvanje etničkog identiteta Vlaha.
Takođe, g-din Vlad smatra da je, ako ništa drugo, od pada Miloševićevog režima do pokretanja rasprave u SE bilo dovoljno vremena da  svako kome je očuvanje identite ovdašnjih Vlaha na srcu oglasi ili na bilo koji  način  izrazi neslaganje sa asimalcionom politikom koja se vodila prema Vlasima.

Što se tiče rada Nacionaln Saveta vlaške manjine, g-dinu Vladu ne pada ni na kraj pameti da negira činjenicu da NSVNM nije bio na visini zadatka koji mu je bio postavljen, pa samim tim i za činjenicu koju g-đa nena u svojoj poslednjoj rečenici navodi.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Одг: Lista br. 2: Zajednica Vlaha Srbije - dr Predrag Balašević
« Одговор #13 послато: 26.05.2010. 22:51 »
Vlasi li Rumuni?