Аутор Тема: O znacenju krsta sa krugom  (Прочитано 13794 пута)

Ван мреже Paun

• Администратор
  • Поруке: 1400
  • Углед: +0/-0
    • Паун Ес Дурлић
Одг: O znacenju krsta sa krugom
« Одговор #15 послато: 15.03.2008. 20:43 »

Nisam video knjigu Vojislava Stojanovića ...

Тиме што је ниси видео ниси пропустио ништа!
Та књига је једна жалосна псеудонаучна папазјанија свега и свачега!
Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
« Одговор #16 послато: 15.03.2008. 20:51 »
Sve to je dokaz da smo mi Vlahi naseljavali oduvek deo Balkana,nego nailaskom drugih naroda malo smo se sa velikih rečnih dolina povukli ka brdima .Zato je ovca naša životinja i naše pesme imaju setan zvuk

Ja bih pre rekao da je sve ovo dokaz da teza o "krstačama sa krugom" koje "postoje samo kod nas" nikako ne pije vodu  ;).

Ali, pošto vidimo da ovih krsatača sa krugom izgleda ima po čitavoj Evropi, izgleda da su ti "Vlahi" naseljavali, ne samo Balkan - već i čitavu Evropu - pre nego što ih nisu proterali u brda.
Čudi me samo kako je svim svetskim istoričarima i arheolozima to promaklo, pa o "Vlahijima", čiji je zaštitni znak ta krstača, nema nigde ni pomena.

Šalu na stranu. Nego, gde si pročitao da se ti krstovi sa krugom srećom samo kod nas na severoistoku Srbije?

Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
« Одговор #17 послато: 15.03.2008. 21:11 »

Nisam video knjigu Vojislava Stojanovića ...

Тиме што је ниси видео ниси пропустио ништа!
Та књига је једна жалосна псеудонаучна папазјанија свега и свачега!

Ali se zato prodaje kao alva  :)
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Paun

• Администратор
    • Паун Ес Дурлић
« Одговор #18 послато: 15.03.2008. 21:15 »

Šalu na stranu. Nego, gde si pročitao da se ti krstovi sa krugom srećom samo kod nas na severoistoku Srbije?

Fara glumă, nuie vuorba đi atîta arit în Sîrbie: mie mi sa-mpare cî FloraMare ginđaşće că aşa feľ đi cruş iastă numa-n satu lui!  ;D

Floramare

• Гост
« Одговор #19 послато: 15.03.2008. 21:38 »

Fara glumă, nuie vuorba đi atîta arit în Sîrbie: mie mi sa-mpare cî FloraMare ginđaşće că aşa feľ đi cruş iastă numa-n satu lui!  ;D
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ja to nikad nisam reko da je samo kod mene u selo ,jel poznajem mnogo sela gde to ima i samo dokaz više da je  to rasprostranjeno više nego što se da očekivati

Ван мреже Paun

• Администратор
    • Паун Ес Дурлић
« Одговор #20 послато: 15.03.2008. 22:35 »

poznajem mnogo sela gde to ima

Било би заиста од користи за етнографију, самим тим и за ову нашу помало неозбиљну дискусују, да сачинимо тачан и потпун списак села на чијим се гробљима може наћи овакав облик крста!

Дакле, FloraMare, поред Рашанца, о чему сведоче теренски снимци моје екипе, у којим си још селима сигурно видео овакве крстове?