Аутор Тема: O nouă provocare a autorităților sârbe împotriva Protopopiatului Ortodox Român  (Прочитано 2549 пута)

Ван мреже Volcae

• Библиотекар Флорума
  • Поруке: 1303
  • Углед: +0/-0
O nouă provocare a autorităților sârbe împotriva
Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis și a Părintelui
Boian

Miercuri, 24 Iunie 2015   Negotin, Timoc, Serbia/Romanian Global News

Marți 23. 06. 2015 la ora 12:50 în fața Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis din Negotin au apărut 2 persoane care au început să scrie numerele de la mașinile angajaților protopopiatului nostru.  Am ieșit la ei și s-au prezentat ca ”inspectorii administrativi locali (sârb. Comunalna inspekcija)” și mi-au spus că ieri a fost o ședință la primărie unde sa hotărât ca de astăzi să se scrie amende celor care se parchează în fața clădirilor din oraș. Poate că în vreo ”țară normală” asta ar fi și normal dar aici la noi unde suntem prigoniți pentru că suntem români și unde statul și primăria nu creează condiții normale și locuri de parcare, asta nu este normal, mai în plus nu este normal ca să se înceapă cu amezile din tot orașul exact de la poarta Protopopiatului românesc de la Negotin, se arată într-un comunicat al Părintelui Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului, preluat de Romanian Global News.

“Toată Serbia construiește fără aprobări, Biserica Ortodoxă Română depune cereri pentru construcție la care nu primește nici un răspuns cu ani și după aia ne trimit amenințări, decizii de dărâmare, ne condamnă cu pușcărie, dar firmele de stat, clădirile publice din sate si orașe nici nu depun cereri și construiesc ce vor. E normal, cum răspundea un angajat de al lor la întrebarea mea că de ce ei primi încalcă propriile legi, ”Noi suntem organ de stat și tu nu poți nimic să ne faci”, omul a fost sincer.

Ce este interesant, unul din ”inspectori” (cel mai în vârstă) mi-a spus ca să vin pe jos că el tot așa vine la servici și nu are problemă. Cineva așa dorește să intre în Europa, pe jos ?

Le-am arătat după colț mașinile poliției și securității parcate pe trotuar dar mi-au răspuns că astăzi trec numai prin strada protopopiatului.

Am fost la poliție și primărie și mi s-a spus că ei vor încerca câteva zile și când vor vede ”că nu merge se vor lăsa”.
Prin această cale punem întrebare tuturor instituțiilor  Statului nostru în care trăim și suntem loiali: „Iar ni se trimite semnal că nu suntem binevăzuți în Țara noastră Serbia ? Iar cineva dorește să ne facă să ne simtim străini la casa noastră ? Nu acceptăm așa ceva !
Atașat trimitem poze mașinilor din oraș între care sunt și ale poliției și ale securității din Negotin.

Rugăm toate instituțiile Țări Mame România, instituțiile Europene dar și ale Țări noastre în care trăim Serbia și dacă nu prea ne bagă în seamă, să intervină și să nu ne mai facă să ne simțim străini la casa noastră.”

În acest timp Ambasadorul Serbiei la București, Branko Brankovic, într-o întâlnire cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni Angel Tâlvar “a apreciat excelenta relaţie bilaterală şi a transmis întreaga disponibilitate a autorităţilor de la Belgrad pentru găsirea celor mai bune soluţii în legătură cu aspectele legate de minoritatea română din Republica Serbia”. Evident că minciunile debitate de ambasador nu mai reușesc să ducă de nas decât tot felul de demnitari sau funcționari care ori sunt trădători ori sunt proști. Evident ambasadorul vorbea de “minoritatea română din Serbia”, adică în opinia statului sârb de cei două mii de cetățeni sârbi care s-au declarat români în Timoc și de cei din Voivodina și nu de cei 300.000 de români/vlahi printre care și Părintele Boian. Comunicatul MAE nu pomenește, ca și ambasadorul sârb, decât de “minoritatea română”!

sursa:
http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/eveniment/18056-o-nou-provocare-a-autoritilor-sarbe-impotriva-protopopiatului-ortodox-roman-al-daciei-ripensis-i-a-printelui-boian.html