Vesti:

SKANDAL U NACIONALNOM SAVETU VLAHA:
 ODLUKA O "STANDARDIZACIJI" DONETA NA TEŠKOJ OBMANI ČLANOVA,
 JER SU IZJAVE DVOJICE UGLEDNIH NAUČNIKA O VLAŠKOM JEZIKU - IZMIŠLJENE!
http://forum.paundurlic.com/index.php?topic=2080.msg8881;topicseen#msg8881

Glavni meni

Dr Čelojević je kriv za smrt naše dece!

Započeo Ariadnae_Filum, 12.02.2015. 20:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Ariadnae_Filum

VESNA STOJANOVSKA I JADRANKA TRANDAFIROVIĆ IZ NEGOTINA TEŠKO OPTUŽUJU:
Dr Čelojević je kriv za smrt naše dece!

U ZC Negotin zabeležena su dva slučaja smrti beba na porođaju, koja su se dogodila 2011. godine. Vesna Stojanovska (32) u martu te godine izgubila je bebu na porođaju, baš kao i Jadranka Trandafirović (40), čija je beba takođe umrla, a ona sama je jedva izvukla živu glavu! Osim smrti beba, nit koja ih povezuje je i isti lekar koji ih je porađao - Siniša Čelojević... Ovo su njihove priče...

- Bila sam u terminu za porođaj, imala sam bolove kada me je doktorka 10. marta 2011. uputila na odeljenje ginekologije. Tamo me je dočekao dr Siniša Čelojević, koji je i tada bio načelnik odeljenja ginekologije. Njegova procena je bila da još nisam za porođaj, ali da treba da ostanem na odeljenju - priseća se Vesna odlaska u bolnicu i drhtavim glasom nastavlja:

- Dobila sam visoku temperaturu. Bolovi su bili sve jači, a napone nisam imala. Molila sam ih da mi urade carski rez. Držali su me tako pod temperaturom i bolovima, a počela sam uveče i da povraćam, kada su sestre konačno pozvale dr Sinišu Čelojevića. Oko 23 sata, beba se još čula na CTG-u, a dva sata kasnije više nije. Čelojević je stigao tek oko četiri ujutru. Ušao je i pitao me je: ,,Kako ste? Sad ćemo mi to da odradimo" - priseća se Vesna reči koje joj je lekar tada uputio.

- Oko 9.30, lekar mi je rekao da se beba ugušila. Bila sam u šoku, nisam ni znala šta se dešava. Mučili su me kako bi beba izašla... Bila je mrtva. Obdukcija je pokazala da se dete ugušilo tokom porođaja jer je udahnulo plodovu vodu i da je detetu bile izlomljene lobanja, kosti, oči... - potreseno priča Vesna i zaključuje:
- Samo bih da mi dr Čelojević odgovori na pitanja šta je hteo i zašto je to uradio. Moja trudnoća se završila tragično zahvaljujući njemu!

Drugi slučaj smrti bebe dogodio se samo dva meseca ranije. Jadranka Trandafirović (40) primljena je na odeljenje ginekologije 11. januara.
- Bila sam u devetom mesecu, dobila sam bolove i primio me je dr Siniša Čelojević, koji je bio dežuran. Odjednom sam počela da krvarim i preklinjala sam sestre da ga pozovu, međutim, one to nisu uradile. Za to vreme, dok sam ja krvarila, bio je na sastanku stranke čiji je član.
Kada se konačno pojavio, hitno su me odveli na carski rez. Beba se već ugušila. Mene su operisali, odstranili mi matericu i bilo je veliko pitanje da li ću preživeti - priča za ,,Alo!" uzbuđena Jadranka i dodaje: ,,Čelojević je kriv za smrt mog deteta!"
Istraga protiv Čelojevića

- Postupak je pokrenut. Krajem prošle godine, 30. 12. 2014, doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv dr Siniše Čelojevića zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi. Naredba je doneta zbog osnova sumnje da je delo izvršeno na štetu porodilja Jadranke Trandafirović, Vesne Stojanovske i Violete Vojković. Tokom istrage biće sporovedene dokazne radnje i doneta odluka ima li mesta za podizanje optužnice ili ne - saznaje ,,Alo!" u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu

Sahranjena Isidora

Na negotinskom groblju sahranjena je dvadesetogodišnja Isidora Marinković, koja je u u osmom mesecu trudnoće u nedelju preminula na odeljenju negotinske ginekologije.
Muk i tišinu u nepreglednoj koloni od kuće do groblja parali su jecaji neutešnih roditelja Dijane i Dragana, koji su na put bez povratka pratili svoju kćer jedinicu i njenu nerođenu bebu. Isidorin nevenčani suprug Srđan nemo je koračao pored njih. Tragediju u kojoj su stradali trudnica i njena nerođena beba Negotin ne pamti. Ogorčenje, tuga i neverica videli su se na licima brojnih prijatelja i rođaka koji su došli da se oproste od Isidore.
- Obožavali su svoju mezimicu, a kako i ne bi kad je bila tako mila i draga, pravi anđeo. Umesto da se raduju unuku, oni ih sahranjuju. A nije moralo tako - komentarišu poznanici.

Izvor:
http://www.alo.rs/vesti/hronika/dr-celojevic-je-kriv-za-smrt-nase-dece/85448

Ariadnae_Filum

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

MUŽ PREMINULE TRUDNICE U NEGOTINU: Dok mi je žena umirala sestra je gledala špansku seriju

Dok se moja trudna supruga Isidora gušila, medicinska sestra je gledala špansku seriju u sestrinskoj sobi. Kada sam joj rekao da mi žena umire, odbrusila mi je da sačekam "da vidi šta će Hoze Migel reći u seriji"

Doktor Čelojević već pod istragom
U Višem javnom tužilaštvu u Negotinu 30. decembra 2014. godine doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog dr Siniše Čelojevića iz Zdravstvenog centra "Negotin" zbog krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi, a u slučajevima vođenja trudnoće i porođaja trudnica Vesne Stojanovski, Jadranke Trandafilović i Violete Vojković.

Ležala mrtva satima
Prema njegovim rečima, dežurni lekar je te noći bio primarijus dr Siniša Čelojević, kome ovo nije prvi slučaj nesavesnog lečenja (pogledajte okvir).
- Kada su ga sestre između jedan i dva sata nakon ponoći pozvale i rekle mu da je trudnica u lošem stanju, on ih je posavetovao da joj daju "bensedin"?! Oko četiri sata trudnica koja je ležala pored nesrećne žene videla je da ona ne diše i otišla je da to kaže sestrama. Ko zna koliko je dugo pacijentkinja bila mrtva, verovatno dva-tri sata - kaže naš sagovornik i dodaje da nema veće sramote nego da vam pacijent u bolnici umre na ovakav način, bez prisustva lekara i sestara.

http://beta.informer.rs/vesti/hronika/2322/MUZ-PREMINULE-TRUDNICE-U-NEGOTINU-Dok-mi-je-zena-umirala-sestra-je-gledala-spansku-seriju

Ariadnae_Filum

MUŽ UMRLE TRUDNICE: Gledali su TV i pustili moju ženu da umre!

Poslala mi je SMS: ,,Ne mogu da nađem lekara, medicinske sestre se ne odazivaju. Plašim se za bebu i sebe", ogorčen je Srđan Trifunović

BEOGRAD - Makar prodao sve što imam i ostao bez ikoga na svetu, ovo ću isterati do kraja. Saznaću ko je kriv što sam izgubio porodicu! - kaže za Kurir ožalošćeni Srđan Trifunović, nevenčani muž tragično preminule trudnice Isidore Marinković (20) iz Negotina.

Ona je u nedelju, u osmom mesecu trudnoće, sa svojom nerođenom bebom, iznenada i pod nerazjašnjenim okolnostima izgubila život na odeljenju ginekologije Zdravstvenog centra Negotin.
Prijava protiv lekara
VEĆ TUŽEN ZBOG NEMARA

Jadranka i Nenad Trandafilović iz Negotina pre više od tri godine su protiv dr Siniše Čelojevića podneli prijavu Ministarstvu zdravlja, tužilaštvu i Lekarskoj komori zbog sumnje da je odgovoran za smrt njihovog deteta. Kako su naveli u prijavi, dok je dr Čelojević bio neopravdano odsutan, njihova nerođena beba ugušila se u stomaku.

Strahovala za bebu

- Poslednji put smo komunicirali kad mi je poslala poruku oko 22.30 sati. Pisalo je: ,,Ne mogu da nađem dežurnog lekara, medicinske sestre se ne odazivaju. Plašim se za bebu i sebe". Prethodno je već pisala svom ocu Draganu. Poruka je glasila: ,,Ja ležim ovde i jedva dišem dok se svi šetaju po hodnicima". Bio sam besan, ali takav postupak osoblja me nije iznenadio. Koji dan ranije video sam da sestra gleda televiziju, a kad sam joj rekao da je Isidora zove za pomoć iz sobe broj šest, odgovorila mi je da prvo mora da sazna šta će u seriji Hose reći Manuelu - rekao je nesrećni mladić.

Prema Srđanovim rečima, u bolnici je bio sve do pola deset uveče, kada ga je načelnik ginekologije dr Siniša Čelojević lično ispratio uz ohrabrenje da će Isidori do ujutru biti bolje.
- Međutim, ona je preminula u 3.35 časova. Nisam dočekao da svom sinu dam ime Nikola, koje smo zajedno smislili dva dana pre prijema u bolnicu - rekao je Srđan i dodao da je tog dana još jedna trudnica (18) iz Kladova izdahnula oko pola osam ujutru, i to kod istog ginekologa, koji je navodno ranije već bio suspendovan zbog propusta u radu.

Kako kaže, detalje ne može da sazna jer je žena koja je bila s njegovom devojkom u sobi namerno i u žurbi sklonjena iz ZC Negotin.

Zdravstvena inspekcija

Zamenica direktora ove institucije dr Aleksandra Paunović tvrdi da su to dezinformacije.
- Nemamo takvu informaciju. Da li je dr Čelojević imao uslovnu kaznu, to ne mogu da vam kažem jer ne znam. Odskoro sam ovde. Sad mi je i zdravstvena inspekcija tu - saopštila je dr Paunović.

Srđan Trifunović kaže da će svoju ljubav sahraniti danas, a da će narednih dana, u prisustvu advokata, organizovati konferenciju, na kojoj će izneti sve poruke, nalaze i dokumentaciju kako bi došao do istine.

Dr Siniša Čelojević do zaključenja broja nije odgovarao na pozive, poruke i mejlove.

Direktor ZC Negotin Tihomir Negovanović rekao je za Kurir da su preuzete sve neophodne mere i da je određena terapija u lečenju trudnice, a da je posle smrti obavljen unutrašnji stručni nadzor, kao i inspekcijski Ministarstva zdravlja, te da se čekaju rezultati obdukcije, a javnost će o svemu biti obaveštena.

http://www.kurir.rs/vesti/srbija/muz-umrle-trudnice-gledali-su-tv-i-pustili-moju-zenu-da-umre-clanak-1679654