Аутор Тема: Kultura Vlaha  (Прочитано 3475 пута)

Ван мреже Onu

• Ветеран форума
  • Поруке: 61
  • Углед: +0/-0
Одг: Kultura Vlaha
« Одговор #1 послато: 18.04.2007. 12:01 »
Web site-ul nu este rău, ca intenţie, dar are bube.

Prima este aia că vorbele nu sunt transcrise exact, iar traducerile lasă de dorit.

A doua (si cea mai mare buba!) este aia că zice că "vlaha" nu poate fi scrisă... Înţeleg că ideea asta prinde la oameni fără prea multă carte ori care cred pe de-a întregul ce zice şcoala sârbească, dar să zici tot lucrul ăsta pe un web site făcut pe banii UNESCO (adică cu ceva pretenţii ştiinţifice), îmi pare ori prostie ori rea credinţă...

Ван мреже Paun

• Администратор
  • Поруке: 1400
  • Углед: +0/-0
    • Паун Ес Дурлић
Одг: Kultura Vlaha
« Одговор #2 послато: 18.04.2007. 15:26 »
Web site-ul nu este rău, ca intenţie, dar are bube.

Prima este aia că vorbele nu sunt transcrise exact, iar traducerile lasă de dorit.

A doua (si cea mai mare buba!) este aia că zice că "vlaha" nu poate fi scrisă... Înţeleg că ideea asta prinde la oameni fără prea multă carte ori care cred pe de-a întregul ce zice şcoala sârbească, dar să zici tot lucrul ăsta pe un web site făcut pe banii UNESCO (adică cu ceva pretenţii ştiinţifice), îmi pare ori prostie ori rea credinţă...

E vorba de o mare înşelare, ruşâne de UNESCO şi de noi toţi! Îi ştiu prea bine pi TOŢ TREI care sunt "cercetorii", "savanţi" etc ... De multe ori m-am îndoit ce se fac cu iei, că li şedere, "offis", în oraşul meu, şi multe lume la care se duc ii "la teren" gindesc că sunt legaţi de Muzeul nostru! - şi la ultimă am vazut că cu mafia nu poţi se ieş lesne în câpatâi, că mafia ie tare, ţapână pintru ce ştie cum nimea nu-ndrăzneşte se se luptă cu ea! Din iei trei, de doi oameni nu sunt sigur că a gatit şcoala primară întreagă, da famea de tri ie "guru lor", o Jâdană, venită din lumea albă, pi mirosu de bani lesni, sigur cu legatură tare în establişmentul la UNESCO ... Atâta prostâie, ce e in lucru lor, n-am măi văzut în traiu meu întreg!

Cât de serioză e "ştiinţa" lor se vede mai bine în "interviu" ale unul din aăia doi! Dupa câteva "questiune" foarte "serioază" ("Cum aţ trait voi vr-o dată?"), iel spune: "O, da nuşćiu śe să va măi întrăb! Śe dzâśeţ voi, śe sî va măi întrăb acuma?"

Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!