Vesti:

SKANDAL U NACIONALNOM SAVETU VLAHA:
 ODLUKA O "STANDARDIZACIJI" DONETA NA TEŠKOJ OBMANI ČLANOVA,
 JER SU IZJAVE DVOJICE UGLEDNIH NAUČNIKA O VLAŠKOM JEZIKU - IZMIŠLJENE!
http://forum.paundurlic.com/index.php?topic=2080.msg8881;topicseen#msg8881

Glavni meni

Wiki despre rumânĭ

Započeo virgil, 05.04.2007. 22:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Onu

Ştiţi vreun web site legat de Jorgovan Fest (festivalul liliacului?) din Miroci?

Că mă bate gândul să ajung acolo de 1 mai şi nu ştiu cam la ce să mă aştept...

Este, cu adevărat, o pădure de liliac acolo (precum este la Ponoare, judeţul Mehedinţ, adică chiar peste Dunăre)? 

dzlatic

Unapred se izvinjavam jer na neki način sada ovde odgovaram ''na slepo'', budući da vlaški jezik ne znam, ali gospodin Durlić je na sajtu RTV Majdanpek zatražio odgovor na pitanje zna li neko nešto o ovogodišnjem Jorgovan festu na Miroču. Ostavio je ovaj link i eto mene ovde da kažem da što se RTV Majdanpek tiče, ono što za sada znamo stalo je u vest koja je objavljena u našim programima i na našem sajtu, a glasi:

''I ovog prvog maja na Miroču će biti održan Jorgovan fest, festival cveća,turizma i narodnih običaja.Ove godine Jorgovan fest se održava po 14. put i okupiće brojne učesnike i goste. Pored nadmetanja u starim igrama poput gadjanja jabuke strelom i gadjanja buzdovanom, programom festivala predvidjen je i nastup foklornih ansambala, kazivanje narodnih umotvorina, prikaz starih narodnih običaja, izbor najlepše vile. Sve će biti završeno paljenjem logorske vatre, narodnim veseljem i vatrometom.''

Više od ovoga za sada ne znamo ni mi. E sad, ne znam šta još zanima člana foruma koji je postavio pitanje, ali pretpostavljam da ga možda interesuje prenoćište ili nešto slično. O tome ne znam gotovo ništa, ali što reče g-din Durlić u komentaru na našem sajtu, Turistička organizacija bi trebalo da takve informacije ima, ali i da ih učini dostupnim javnosti.

Dejan Zlatić, rtvmajdanpek.com

Onu

Domnule Zlatici, nu ştiu sârbeşte, deci înţeleg nimic din ce aţi scris.

Gospodine Zlatic, ja ne znam srbski jazik, ja ne razumiem. :-(

dzlatic

Sorry, I hope that Mr Durlic will explain this to you