Аутор Тема: Predsednik NS VNM Radiša Dragojević - sastanak s vladikama  (Прочитано 12095 пута)

Ван мреже Absinth

• Сарадник форума
  • Поруке: 213
  • Углед: +0/-0
Одг: Predsednik NS VNM Radiša Dragojević - sastanak s vladikama
« Одговор #45 послато: 28.06.2011. 00:07 »

!. Структура мог исказа, самим тим и смисао није такав да сте из њега могли да извучете мени постављено питање. Ако умете да читате целину коју сам написао увидећете да немате основу за формулисање свог питања у овом облику. То што сте Ви питали а ја нисам тврдио у свом исказу (као и други међу вама раније) ме због тога и не занима као питање упућено мени и с тога немам намеру да се бавим Вашом писменошћу и способношћу закључивања.

Последњи пут напомињем да нећу губити времена на сличне питањотворине у будућности.

2. (Види под 1.)

" Садашњи ВНС је кудикамо бољи и поштенији избор од претходног и има изгледа да у неуравнотежености препрека и подобности за рад , уз избор квалитетнијих сарадника који се неће бавити политиканством,  ипак успе да уради много. Ако ВНС то успе а ваш став се не буде мењао пропорционално његовом учинку то је само Ваш проблем и на Вашем месту бих потражио решење властитог случаја.
Ваш суд о мени би ме јако занимао само у случају да Ви и ја треба нешто заједно да радимо а по квалитету ја не могу да нађем неког на тако пожељном нивоу.  "

Onda mi vi prevedite ovaj vaš iskaz
šta u njemu konkretno znači :
неуравнотежености препрека
и подобности за рад
избор квалитетнијих сарадника

Ovo nije politička ili filozofska škola pa da moramo da dešifrujemo vaše navodno alegorične ili metaforične spise
Vi pišete "nama"
"Mi" čitamo i repliciramo
Nakonkretno napisano,  na stav a ne na neke imaginarne ili izfantazirane stvari,
ne možete "okrenuti vodu na vašu vodenicu" pa počinjete da kukate,
ili se možebit davite?

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
« Одговор #46 послато: 28.06.2011. 00:11 »
1.   Ту је Синиша само део политичког тела које се зове Савет. (Тако бар ја верујем да јесте.) Он не може да доноси „своје“ одлуке већ спроводи политичку вољу Савета и обавештава Савет о ономе шта се везано за оживотворење идеје чини у телима која су у ту сврху ангажована. (Бар тако ја то видим.)
Човек је гинеколог који потписује решење, препоруку или шта већ, којом се Власима ћирилица намеће као писмо! Могли су, да су хтели, да на чело тог одбора поставе некога ко је лингвиста. Нема везе што ни један лингвиста није чан Савета. Могли су да поставе неког ко није у савету.
Овде је поента нешто друго. Атанасију Поповићу пребацујете да се као педагог бавио дипломатијом. То Вам смета. Али Вам не смета што о нашем језику и тобожњој "стандардизацији" одлучују људи који са језиком немају ама баш никакве везе.

Мој друг, као и његов колега тренутно из Шведске, могу да размишљају о             „струци“ док одбори (тела) сакупљају грађу и договарају се око једних, других категорија и облика, трећих појединости…

Погледајте, молим Вас, ко врши стандардизацију српског језика. О каквим Ви одборима и сакупљањима причате, побогу Чаславе!
http://forum.paundurlic.com/index.php?topic=1059.0

А Ви, наравно, не желите да видите да људи у „широким масама“ не прихватају књижевни румунски језик као садржај своје свакодневне кореспонденције. Пред тим адутом и Ваше и било чије мишљење је неодрживо, пада.
Да ли је улога тог Савета да се шлихта чироким масама или да покуша да бар донекле едукује људе?
Ви говорите о (не)прихватању да се учи књижевни румунски језик. Да ли знате колико је људи у Србији 6. октобра 2000., дан након свргавања Милошевића, прихватило сарадњу са Хашким судом? Да ли знате колико је људи овде у Србији пре 10 година прихватило да се у Сребреници десио стравичан злочин? Колики је проценат био оних који су желели да Србија уђе у ЕУ?

Након десет година едукације становништва ствари су се драстично промениле. Савет треба да ствари у руке препусти стручњацима, не да подстиче незнање и предрасуде код самих Влаха. Људе треба едуковати не додатно их затупљивати небулозама и научном фантастиком.

Погледајте шта је Паун написао г-дину Уреднику дПасујонију :
Политичари се "увлаче" народу да му зајашу на грбачи, интелектуалци га оријетнишу на "зној и сузе" да би се узвисио и ишао у корак с временом.
Којој групи ти припадаш?

Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже caslav

• Ветеран форума
  • Поруке: 309
« Одговор #47 послато: 28.06.2011. 00:39 »
Било је разлога али овде није било Румуна.
Било их је, како их није било! 1921. их је у Србији било око 160 хиљада

Sto šezdeset hiljada Vlaha, Rumuna ili svezajednonakamaru.

Моји су на тавану држали књиге које би прадеда уз со, петролеј преносио из Румуније.
Близу спрудова би избацивао књиге у Дукав да се не насуче предалеко а опет далеко од границе да вода не избаци књиге на румунску страну.
Близу спрудова их избацивао, а оне завршиле на тавану  8) Пре би се рекло да је то "избацивање", односно прича о "избацивању", требала да послужи као оправдање за постојање тих књига на тавану.

Ne vidim ko još želi da čuva duplikate kwiga, ukoliko wima ne trguje ili ne drži čitaonicu.

Богослужење је било на влашком а не на румунском. Црквене књиге су биле на ћириличним писмима и богослужења  су бивала све слабије и слабије посећивана
Црквене књиге су биле на румунској ћирилици а да се служба држала на румунском сведочи и Тихомир Ђорђевић у својој "Истини у погледу Румуна" коју је писао специјално за потребе Мировне конференције у Паризу. [/quote]

I to mi je poznato da su Vlasi, nit luk jeli a niti mirisali, svi odreda Rumunima prikazivani a da ih o tome niko nikad nije pitao, što ih ni tada a ni danas nije oduševljavalo - vidi se.

Сто година пре времена о коме овде говоримо су браћа Абраш са Карађорђем ослобађали Србију, када Румунија није постојала. Касније са Вељком и влашком и српском братијом бојеве бију
Само да подсетим да је Бењамин Калај у својој "Историји Србије" изнео врло интересантне податке који одударају од овог што нам овде Цаслав пише. Не бих то да постаљам на форум док Паун не објави књигу.
Да се аутохтоно влашко становништво преведе  макар и „експерименталном педагогијом“ у Румуне.
Претпостављам да су "аутохтони" Јелини о којима у Хомољу пише Јован Цвијић. Аутохтоног становништва је, по Цвијићу, једва 10%. Међу Власима је тај проценат још слабији. То ће Паун у књизи коју припрема да докаже.

[/quote]

Dokazati Kanađanima da su Francuzi još i možete. Dokazati Francuzima da su Kanađani ?  Dokazati Amerikancima da su Englezi još i možete. Dokazati suprotno- to može samo u Rumuniji.
Dakle:
Šta god ko dokazivao na belom svetu - Vlasi ovde treba to da prihvate kao svoje i deo sebe. Ne prihvate li- džabe Ti krečenje, majstore! Koliko te puta može "ispaliti" jedan pojedini mudrac u seoskoj kafani- to još moj kolega Toma-matematičar još izračunao nije u nizu kombinacija sa ponavljanjem. Takvih ima bar po jedan u svakom selu koje ima bar dve aktivne kafane.
E takav "seljak" šta ti kaže i u tri naredna sela važi.

Uostalom, uživajte Vi u Švajcarskoj, a ovde živi neki ipak drugačiji narod sa svojim svakodnevnim mehanizmima koji edukaciju stavljaju na šiljak, zajedno sa Hagom i EU, a i za Miloševićem se nešto nije tresao. 

Ван мреже Absinth

• Сарадник форума
« Одговор #48 послато: 28.06.2011. 08:42 »

Šta god ko dokazivao na belom svetu - Vlasi ovde treba to da prihvate kao svoje i deo sebe. Ne prihvate li- džabe Ti krečenje, majstore! Koliko te puta može "ispaliti" jedan pojedini mudrac u seoskoj kafani- to još moj kolega Toma-matematičar još izračunao nije u nizu kombinacija sa ponavljanjem. Takvih ima bar po jedan u svakom selu koje ima bar dve aktivne kafane.

E takav "seljak" šta ti kaže i u tri naredna sela važi.

uživajte Vi u Švajcarskoj, a ovde živi neki ipak drugačiji narod sa svojim svakodnevnim mehanizmima koji edukaciju stavljaju na šiljak, zajedno sa Hagom i EU, a i za Miloševićem se nešto nije tresao. 

ima mudraca po seoskim kafanama? (ja ovako nešto prvi put u životu čitam)
a ovo o edukaciji nam je nažalost nametnuto od strane medija i nekih "tajnih sila" koje i
vaše kafanske mudrace napajaju znanjem i energijom, ali to ste i sami znali zar ne?

Ван мреже caslav

• Ветеран форума
« Одговор #49 послато: 28.06.2011. 12:37 »
Ja sam zbog godine samoubistva Majakovskog otišao kući po enciklopediju, osetivši usput da sam ipak "izgubio" popodnevno pivo, i to za samo dve godine. Znam čoveka, al se dohvatismo tog dana Dobroljubova, Jesenjina i Majakovskog- tek reda radi da osvežimo gradivo. Kažem, znao sam čoveka- al hajde. Što je najgore, nije jedini takav. A čovek "totalno nestručan". Prekinuo je “iz čista mira” studiranje i došao da se bavi poljoprivredom i samo poljoprivredom.

Ван мреже caslav

• Ветеран форума
« Одговор #50 послато: 29.06.2011. 21:11 »

La veritee sur les Roumains de Serbie

Na stranama 7. i 8. nedvosmisleno jasno autor dokazuje da su "rumunski šovinisti!?" podsticani od "austrijskih huškača" koji su držali uperen prst na region Požarevac-Timok, na Pariskoj konferenciji naišli na mirnu i argumentovanu odbranu "srpskih intelektualaca" koja je u završnim dokumentima tako i primljena. Trebali su da "srpski intelektualci" tada ne dozvole da se naš naziv koji se dotle odnosio na nas, "les Valaques" u završnim dokumentima, kao ustupak "rumunskim šovinistima", preinači u "les Roumains". Sada mi, generacije "vlaških intelektualaca" to moramo da ispravljamo i da se suprotstavljamo "rumunskim šovinistima" i pored toga što su "Austrijski huškači" odavno spustili prst. "Rumunski šovinisti" su, da prosto ne verujete...
      Ovo su sve citati iz navedene knjige i koristiću ih s pravom za sve aktivnosti, izlaganja i dela, koja Vlasima osporavaju pravo na vlastito opredeljenje i ispoljavanje svoje autentičnosti i samobitnosti - nezavisno od opredeljenih Rumuna. Kao i tada (prema navedenom delu) i sada se "rumunski šovinisti" pod paravanom zaštite "ljudskih prava" zauzimaju kod evropskih i svetskih kancelarija za zaštitu prava svojih Rumuna"- ?kojih?!čijih? (verovatno svojih podanika, posejanih trojanskih konjića-čuvamo ih ko pči u glavi jer nam pomažu da vidimo dalje no što njihova bezgranična pamet seže).

Ван мреже Absinth

• Сарадник форума
« Одговор #51 послато: 30.06.2011. 09:08 »

Na stranama 7. i 8. nedvosmisleno jasno autor dokazuje da su "rumunski šovinisti!?" podsticani od "austrijskih huškača" koji su držali uperen prst na region Požarevac-Timok, na Pariskoj konferenciji naišli na mirnu i argumentovanu odbranu "srpskih intelektualaca" koja je u završnim dokumentima tako i primljena. Trebali su da "srpski intelektualci" tada ne dozvole da se naš naziv koji se dotle odnosio na nas, "les Valaques" u završnim dokumentima, kao ustupak "rumunskim šovinistima", preinači u "les Roumains". Sada mi, generacije "vlaških intelektualaca" to moramo da ispravljamo i da se suprotstavljamo "rumunskim šovinistima" i pored toga što su "Austrijski huškači" odavno spustili prst. "Rumunski šovinisti" su, da prosto ne verujete...
      Ovo su sve citati iz navedene knjige i koristiću ih s pravom za sve aktivnosti, izlaganja i dela, koja Vlasima osporavaju pravo na vlastito opredeljenje i ispoljavanje svoje autentičnosti i samobitnosti - nezavisno od opredeljenih Rumuna. Kao i tada (prema navedenom delu) i sada se "rumunski šovinisti" pod paravanom zaštite "ljudskih prava" zauzimaju kod evropskih i svetskih kancelarija za zaštitu prava svojih Rumuna"- ?kojih?!čijih? (verovatno svojih podanika, posejanih trojanskih konjića-čuvamo ih ko pči u glavi jer nam pomažu da vidimo dalje no što njihova bezgranična pamet seže).

opet ste izgubili kompas?
pišete nepovezano

citati su unutar navodnika a vaši komentari van istih zar ne?

definišite mi vlaške intelektualce - i njihovu razliku od srpskih intelektualaca,
šta to znači "rumunski šovinista" i kakva je razlika izmedju tog i "srpskog šoviniste"
i ko  su to rumunski šovinisti po vama medju nama?

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
« Одговор #52 послато: 30.06.2011. 16:54 »
    Na stranama 7. i 8. nedvosmisleno jasno autor dokazuje da su "rumunski šovinisti!?" podsticani od "austrijskih huškača" koji su držali uperen prst na region Požarevac-Timok, na Pariskoj konferenciji naišli na mirnu i argumentovanu odbranu "srpskih intelektualaca" koja je u završnim dokumentima tako i primljena. Trebali su da "srpski intelektualci" tada ne dozvole da se naš naziv koji se dotle odnosio na nas, "les Valaques" u završnim dokumentima, kao ustupak "rumunskim šovinistima", preinači u "les Roumains".
Цаславе, можете ли бити мало конкретнији? Где се на тим страницама говори о "аустријским хушкачима" и "преиначавању" "les Valaques" у "les Roumains"?

А о томе да "sada se "rumunski šovinisti" pod paravanom zaštite "ljudskih prava"..." о томе ћемо мало касније.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Volcae

• Библиотекар Флорума
  • Поруке: 1303
« Одговор #53 послато: 01.07.2011. 20:43 »

Na stranama 7. i 8. nedvosmisleno jasno autor dokazuje da su "rumunski šovinisti!?" podsticani od "austrijskih huškača" koji su držali uperen prst na region Požarevac-Timok, na Pariskoj konferenciji naišli na mirnu i argumentovanu odbranu "srpskih intelektualaca" koja je u završnim dokumentima tako i primljena. Trebali su da "srpski intelektualci" tada ne dozvole da se naš naziv koji se dotle odnosio na nas, "les Valaques" u završnim dokumentima, kao ustupak "rumunskim šovinistima", preinači u "les Roumains". Sada mi, generacije "vlaških intelektualaca" to moramo da ispravljamo i da se suprotstavljamo "rumunskim šovinistima" i pored toga što su "Austrijski huškači" odavno spustili prst. "Rumunski šovinisti" su, da prosto ne verujete...       Ovo su sve citati iz navedene knjige i koristiću ih s pravom za sve aktivnosti, izlaganja i dela, koja Vlasima osporavaju pravo na vlastito opredeljenje i ispoljavanje svoje autentičnosti i samobitnosti - nezavisno od opredeljenih Rumuna. Kao i tada (prema navedenom delu) i sada se "rumunski šovinisti" pod paravanom zaštite "ljudskih prava" zauzimaju kod evropskih i svetskih kancelarija za zaštitu prava svojih Rumuna"- ?kojih?!čijih? (verovatno svojih podanika, posejanih trojanskih konjića-čuvamo ih ko pči u glavi jer nam pomažu da vidimo dalje no što njihova bezgranična pamet seže).

c. Roumains.

La science historique s'est tellement occupee de ce peuple mysterieux, que plusieurs points de ses origines sont definitivement acquis aujourd'hui. II est prouve, par exemple, que les „Rumuni" (Roumains ou Valaques) sont les descedants des Daces conquis par Trajan et romanises par de nombreuses colonies; que lors de l'invasion barbare Rome rappela ses legions sur la rive droite du Danube, abandonnant la Dacia trajana aux Slaves (Sclaveni) qui l'inonderent et auxquels succederent les Kumans et les Patzinaskites (Petschenegues); qu'enfin ces derniers peuples disparurent a leur tour vers le treizieme siecle et que deux principautes se fonderent a leur place sous les noms de Valachie ou Romanie proprement dite et de Moldavie.

Mittheilungen aus Justus Perthes' geographischer Anstalt über wichtige neue
Erforschungen auf dem Gesammtgebiete der Geographie von A. Petermann,
Perthes, 1861
http://books.google.de/books?id=9BgTAAAAQAAJ&dq=roumains&pg=RA1-PA18#v=onepage&q=roumains&f=false

caslav-e les Valaques = les Roumains, gde su ovde "rumunski šovinisti" 1861 godine ???