Аутор Тема: Saopštenje za javnost  (Прочитано 1260 пута)

Ван мреже sinisa-pilu

• Регистровани члан
  • *
  • Поруке: 6
  • Углед: +0/-0
Saopštenje za javnost
« послато: 02.06.2011. 23:39 »

ZNACAJ NEVLADINIH ORGANIZACIJA U CIVILNOM
DRUSTVU

Zbog sve veceg mraka oko nas Vlaha u koje nas uvlace politick! lideri a dabi u predsto jecem periodu isti isprali svoja usta nama, zato sto su vlast,osecam moral da javno progovorim o usponu I padu N.V.O.Zajednice Vlaha Paulj Matejic izMelnice SO Petrovac na Mlavi.
U zavisnosti od samog naziva organizacije moze se predpostaviti cime se have! Prilikom same registracije istih imaju svoj statut kao I sva potrebna dokumenta za registraciju, kada dobijaju legitimnost pravnog lica,kao I kod Nacionalnih Saveta svojim statutom odreduju svoje pravno lice koji u okvirima statute I ustava R.Srbije imaju niz prava ALI I obaveze za potrebe svoje nacionalne manjine u R.Srbiji.
Da se vratim 5 godine unazad (za vecinu nas Vlaha izgubrjenih,za elitu kojima smo bili predvodeni nezaboravne sto cu objaviti dokumentovano).
Kako su godine prolazile mi smo sve vise bili zamajavani raznim zakonima po principu "Da se Vlasi ne dosete".
Dana 4.03 2006god. Odrzana je istoriska Elektorska skupstina za nas Vlahe u Boru za izbor clanova prvog Nacionalnog Saveta Vlaske Nacionalne Manjine.
Gostroprimstvo na nivou koje samo Vlasi mogu da prirede!
Ispred nas za sve nas prisutne ispisano je velikim slovima na panou?
VLASKA ELEKTORSKA SKUPSTINA—ADUNAREA RUMANJESKA DE ELEKTORI
(za nasfl>edvodenim zvpm znaciloje kraj pre pocetak)
Koje god namere da je imao organizator nebi se moglo pisati ovim pismom pa ono nek bude I Vlasko jer ovim cinom dat je prostor za manervisanje sa nama,sto se I videlo na samoj skupstini iskazivanjem nezadovoljstva elektora predvodenim z.v.p.m.Na ocigled predstavnika Ministarstva za LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA koji tog dana nisu reagovali.
Da bi svoju gresku ispravili isto nadlezno Ministarstvo 31.03 2006god.po prijemu zapisnika sa konstitutivne sednice vraca sa obrazlozenjem da se mora prvo obaviti standardizacija Vlaskog pisma.

Kako je vreme proticalo mi smo sve vise bili u zagrljaju politickih mocnika tako smo dobili zeleno svetlo za l&iscenje tudeg pisma zamislite da su sve institucije koje su saradivale sa ovlascenim predstavnikom Vlaskog Nacionalnog Saveta precutno prelazile preko cinjenicnog stanja kod nas Vlaha?Zasto! mislim da necu pogresiti da je zakljucak
isti (DA SE VLASI NE DOSETE).
S
Kako je vreme proticalo registar N.V.O Zajednice Vlaha je sve tezi pismima overenim svih relevantnim institucija u R.Srbiji kao I S.E.
Sto se tice predstavnika SE imali su razumevanje ali I vremena da nas saslusaju ,doduse institucije kojima smo uputili dopise vrlo neodgovorno su ih usmeravali prema Ministarstvu za LJudska I Manjinska Prava osim Ministarstvo fmansija.
Danas imamo novi Nacionalni Savet pun politicke snage kojice najverovatnije a vidise po azurnosti sve vratiti na pocetak ali sa armijom istomisljenika dabi nam potrosili sledecih 4 godine , ali I da gaze pos vim delima stoje ucinjeno od dobro namernih N.V.O.Organizacija za dobro bit Vlaskog identiteta.
Mi iz Zajednice Vlaha iskreno se nadamo dace I politicke partije Vlaski orjentisane uzeti ucesce te da u dogledno vreme I mi izglasamo naseg Narodnog poslanika.
Cilj ovog teksta je objavljivanje u medijama kako bi dospeo do N.V.O.Organizacije koje se bave ocuvanjem kulturnom bastinom kod Vlaske Nacionalne Manjine ali I da ukazemo predstavnicima Nacionalnog Saveta cime bi se trebali baviti.

Predsednik Zajednice Vlaha
Sinisa Maksimovic Pilu

Ван мреже Absinth

• Сарадник форума
  • Поруке: 213
  • Углед: +0/-0
Одг: Saopštenje za javnost
« Одговор #1 послато: 03.06.2011. 09:00 »

ZNACAJ NEVLADINIH ORGANIZACIJA U CIVILNOM
DRUSTVU

VLAS

Jel moze gosn. Pilu da pojasni sta je hteo ovim saopstenjem da nam kaze?