Uvazeni gdine Caslave ,
Ja se izvinjavam ako sam uvredio Vasu lingvisticku gromadu,verujte da to nisam zeleo. Jedina moja namera jeste da Vas upozorim na dalekosezne posledice koje Vase autisticko drustvance pokusava neprirodno da instalira u prirodno tkivo vlaske zajednice.
Iskreno meni je zao sto Vi nemate potrebe niti zelje da razgovarate i raspravljate o problemu koji je evidentan i koji se treba resiti temeljno. Verujte da sam siguran da od Vase rabote nema nista i da ste manjina u NSVNM, a i u samoj Gergini.
Zaomi je Vaseg simpaticnog drustvanceta,jer cete ostati sami u komunikaciji izmedju sebe,igracete cica-micu sami.
Ne daj boze sam sa sobom.
Moj predlog je da se manete corava posla i da vlaskoj zajednici podarite nesto iz Vase struke.
G-Caslave,pa Vi ste muzicar,niste lingvista. Voleo bi da izdate jednu brosuru sa melodijama vlaskih pesama, napisane u notnom sistemu. Vlaska zajednica bi Vam bila zahvalna na tome, ne da odmanjujete ovde narod sa laznim saopstenjima.
Za Vasu informaciju, 70% stanovnistva sa teritorije izmedju Dunava,Timoka i Morave zive u zapadnoj Evropi I slave "ST.NICOLAUSA". A ja koliko znam, mozete da pitate i Vaseg episkoma I:C,da je Bozic 25 decembra ,a ne 6 januara. I da nazalost mnoge stvari u nasoj divnoj zemlji nisu bas na pravom mestu.
Sto se tice mog skolovanja I ako Vas to zanima mogu da Vam kazem da sam dip.ing .arh, I da mi je pretezno zanimanje ovo:
www.studioaig.com , a ne lingvistika I istorija.
Voleo bih da znam sta znaci ovo(B:A-jeu dupa I.G) ,posto vam je tekst pisan u siframa ,pa mi je veoma tesko da desifrujem kukice I simbole.
:'(