G-dine Volcae,Matica Vlaha koji zive u Srbiji je Srbija a Vlasima koji zive u Bugarskoj je Bugarska.
Пази овако:
Матица Срба је Србија
Матица Мађара је Мађарска
Матица Немаца је Немачка
Матица Финаца је Финска
Матица Влаха би требала да буде Влашка, или држава која је настала уједињењем Влашке и Молдавије!
Али не! Матица Власима је Србија, ако живе у Србији, или Бугарска ако живе у Бугарској!
Земља матица би требала, између осталог, да брине да се њеном народу који жив ван граница матичне земље, не догоди асимилација!
Од 250 хиљада Влаха на попису су се у Србији изјаснили 40 054 Влаха. Остали су се пописали да су Срби! Није ли то асимилација? И сада, да се не деси даља асимилација - претапање Влаха у већински народ - Србе - треба да брине држава у којој су се Власи већ највећим делом претопили у већински живаљ.
Pritisak koji se vrsi na Vlahe od strane Rumunije isto to prezivljavaju i Vlasi u Bugarskoj.
Извор:
Недељни телеграф и Тимочка крими ревија са све насловима о "поштеним Власима" по узору на "поштене Албанце"...
Ima jedan veoma interesantan detalj a to je da Rumunija ne priznaje Vlahe Cincare koji u vecembroju zive u Rumuniji kao Nacionalnu manjinu vec im nametaju rumunski entitet na sta ovi ne pristaju.Sta ti kazes otome,milina Bozja.
Има један још интересантнији детаљ а то је да Србија не признаје Војвођане у Срему, Банату и Бачкој већ им намеће српски ентитет на шта ови не пристају (Лига социал-демократа коју предводи Ненад Чанак).
Ја мислим boki да је једина сврха твог присуства на форуму да ширењем потпуних бесмислица онемогућиш једну нормалну дискусију.
Сећам се извесног "Златка" од пре пар година, који је радио исто ово што ти сада радиш па га је на крају Паун бановао.
Што се мене тиче, ја више уопште нећу да се осврћем на твоје бесмислице. Мислим да је игнорисање најбољи лек за провокације ове врсте.
Збогом!