[mp3=200,20,0,left]http://www.paundurlic.com/muzika/Slobodan-Markovic-Maistoru-Manoilea.mp3[/mp3]
Kako je svet mali, i kako umetnost spaja ljude:
spyros mantas [email protected] 21.59 (пре 8 минута)
коме: мени
Mr Durlic,
Thank you very much for the song "Maistoru-Manoilea" by Slobodan Markovic. That was very kind of you.
Please, something more: May you mail me the lyrics? My friend Giorgis Exarhos, as a vlah, will be able to translate the song.
My e-mail is:
[email protected]Tell me. Are you interesting about Vlahs in Greece? I think, there are some interesting books here for Vlahs and songs too. I will be glad
if you want to send you some of them as a present to a friend.
Thank You.
Spiros Mantas
(Athens)
Мој одговор Грцима (на енглеском, наравно)
Веома ме радује ваше интересовање за влашку песму о Мајстору Манојли! Овде сам ставио целу песму коју сам снимио од Слободана Марковића из села Слатина код Бора, у источној Србији. Власи и данас слушају ову песму, и редовно плачу. И ја плачем кад је слушам, и веома ми је тешко да је обрадим! Ускоро ћу објавити цео текст песме. Иако је мотив застарео, осећања која песма носи јесу бесмртна, нарочито због мелодије коју су Власи сачували, и због начина на који пева и свира Слободан! После оваквих песама свет мора бити бољи, и људи се морају више разумети и волети! А то је циљ сваке жртве, међу којима је она коју је поднео Манојле веома велика, универзална.
С поштовањем, Паун Ес Дурлић, етнолог.