Моје је очекивање да ће до следећег пописа у политичком смислу и у националном смислу лончићи да буду сасвим одвојени а ми поштено разбројани[/size] по оном из детињства " мăмăљигă ку фăсуј- тотнату ку каса луј".
Nije to Vaše očekivanje, uvaženi gospodine, to je očekivanje državnog vrha. To je strategija državnog vrha, a Vi je samo ponavljate na ovom forumu, dok je na drugim forumima ponavljaju neki drugi "dobronamerni" sulferi.
Da Vam je stalo do vlaškog identiteta i do njegovog iskazivanja na popisu, ovo što sada pišete pisali biste uoči popisa 2002. godine.
Nije valjda da Vas 2002. godine niko nije obavestio da se u Srbiji popisuje stanovništvo.
Providna je to taktika, gospodine Časlave R.
Teško da će evropa da nasedne na taj štos. Uostalom, pogledajte dokumenta Saveta evrope, videćete da se suda pominju Vlasi Rumuni ili Vlasi Dako-Rumuni u severoistočnoj Srbiji.
Brinite više, gospodine Radukanoviću, kako ćete ovima iz Evrope i sveta da objasnite da odjednom u Srbiji imamo više od 100 hiljada Vlaha, a do pre samo 20 godina jedva da ih je bilo 10 hiljada. Kako ćete da im objasnite kuda nestaše 230 hiljada Rumuna sa popisa iz 1921. godine?
Nisu ovi iz Evrope pali s kruške da bi im se uvaljivali Miloševićevi fazoni u "evropskoj" foliji.
Pogledajmo još jednom šta piše u rečniku književnog srpskohrvatskog jezika:
Pošto kategorički odbijate da za vas važe značenja pod rednim brojem jedan i 2, pretpostavljam da se na sledećem popisu biti vlah sa značenjem pod rednim brojem 3:
a) seljak kao čovek nižeg socijalnog položaja
b) seljak na kopnu
c) stanovnik Bosne i Hercegovine
Ja ću se, hvala Bogu, i na ovom popisu izjasniti kao Vlah, kao što sam to uradio i na prethodnim popisima stanovništva.
Tako ću se izjasniti zato što za mene, kao i za veliku većinu izjašnjenih Vlaha, Vlah predstavlja ono što u rečniku Matice srpske stoji pod rednim brojem 2.