U 21 vijeka, u dobu globalizacije, komunikacije i multikulturizma, kada postaje sve manje vazno i vredno, kojim jezikom govoris, i ko pripada kojoj naciji, jedino kod nas u nazadnom balkanu, ljudi plasiraju teze o etnickim cistim rasama, svrstavanjem ljudi u civilizovane i barbare, necije vece istorijsko pravo nad necim, nego pravo drugoga, samo zato sto djele drugacija krvna zrnca. No ocigledno je, da kada ljudi zive na balkanu, bili oni Srbi, Vlasi/Rumuni, Albanci, Grci, ljudi ostaju kulturno primitivni, etnocentricni, i za 21 vijek krajne nazadnji. No svako ima pravo da bude nazad, primitivan, ali niko nema pravo da remeti harmoniju u drustvu, i ljudska prava svakog pojedinca, bio on Hriscanin, Musliman, Srbin, Rom, Crnac ili Bjelac.
Pa da vidimo mi, kako ljudi siju istoriju, iz kojeg ugla ili prosto iz svoga neznanja, medju narodima koji zive u miru i slozi
http://www.formula-as.ro/2005/672/spiritualitate-39/pr-boian-aleksandrovic-6113Timoc Press 12.03.2009
Kako ste uspeli da uspostavite Parohiju u Malajnici?
Ja cesto kazem da je parohija uspostavljena u Malajnici ili Priobalnoj Dakiji. To nije bas fer. Nismo osnovali, ali smo ponovo obnovilie te institucije, zato sto su nasi preci cuvali svoje Dako Romanstvo u Latinskom, onda u Rumunskom,
dok nisu Sloveni dosli, koji su uneli Crkveno Slovenski u bogosluzenje.
Dolazkom Slovena je unisteno Dako-Romansko pravoslavlje. Vreme je da se okrenu stvari kako su nekad bile, da se povrati ono sto sun am dugi uzeli.
(tekst je preveden sa rumunskog na srpski, pomocu Google prevoda)
E pa sacekajmo malo, a nisu samo
prokleti slavi rusili? Kada su se Sloveni spustili u Timocku dolinu, bas kao i prije 300 godina, tu jedva da je bilo zive duse, jer su
GERMANI GEPIDI imali tu svoju drvazu, tako da se Sloveni nisu trebali truditi puno da ruse, pale, skrnave, jer je sve bilo poruseno. A dje su bolan Huni, Vandali, Avari, Sarmati, Skiti. Ocigledno oni nisu vazni, jer su
prokleti slavi krivi za sve muke i jade domorodaca
, a zbog toga Srbi kao njihovi potomci moraju da se tuze Ujedinjenim Nacijama za Genocid
, Nijemci za Germanske-Gotske-Gepidske zlocine, Mongoli za Hunske I Avarske, Iranci za Sarmate i Skite
, pa gdje bi tu bio kraj
http://www.formula-as.ro/2005/672/spiritualitate-39/pr-boian-aleksandrovic-6113Od Latinski naroda, Timocki Rumuni su mnogo stari od Dako Romana?
Mi smo ovde mnogo pre cara Trajana I mi smo deo drevne pokrajine Tribalije, romanizovanog Stanovnistva
(tekst je preveden sa rumunskog na srpski, pomocu Google prevoda)
Ocigledno da je gospodin zaboravijo da su rimljanj izvrsili genocide nad domorodnim stanovnistvom, da su mnoge stare narode poslali u robstvo I druge pokrajine rimskog carstva, i da su naselili balkan, sa svakim narodima, jer za razliku od danasnjih tupih balkanaca, RIMLJANI SU BILI MULTIETNICKO DRUSTVO!
Da Ungurjani i Carani su jos tu prije Adama i Eve, prije kosmosa, ma pusti ti bolan Trajana. Kada su Tribali obitavali po Timoku, tada su Slavi jos bili u procesu Evolucije
. Mozda bi Herodot mogao objasniti zasto se pleme Tribala zovu Ungurjani i Carani, mozda bi se Herodot mogao konsultovati sa profesorom Vojislavom Stojanovicem ili Dereticem, mislim oni su ljudi od kredibiliteta
Prosto receno, ono sto je napisano za salu, treba i da ostane sala
Zivi i Zdravi bili svi Florumasi, ma da ste i potomci marsovaca, darvinovih majmuna ili soraba, sve je to brate naski
ako se ova tema ponisti, onda ovaj florum nije otvoren za dijalog i pravo na slobodu govora, bez da vredjamo nikoga i optuzujemo, ali KOMEDIJA MORA DA SE PREZENTUJE KAO KOMEDIJA