Аутор Тема: Култура дијалога, домаће (не)васпитање дискутаната и још много тога  (Прочитано 2262 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0

Do(m)nule Vlad,

Господине dPasujoni,
Замолио бих Вас још једном да појасните шта сте овим желели да постигнете:

Do(m)nule Vlad,

Такође бих скренуо пажњу још и на ово:

(Kad ste već pomenuli Vuka Karadžića, piše se "ingerencije", a ne "ингиренције"!)

Ако ћемо једни другима да лекторишемо текстове и указујемо на евенталне грешке у правопису, плашим се да ћемо од форума да направимо још једну у низу причаоница кафанског типа.

Што се мене лично тиче- нема проблема!
Само уверавам оне којима одговара овакав начин дискусије да ће, након што будем кренуо да "ударам цајпере", врло брзо зажалити што су се одлучили за овакав вид комуникације. Немојте после да вам ђаво буде крив због онога што ће уследити.

За десет година проведених на интернет форумима имао сам прилике да дискутујем и на вишем али и на много нижем нивоу, тако да ми, будите убеђени, искуство не недостаје.

Молим Пауна Дурлића, нашег уваженог домаћина, да не брише ову поруку док не разјаснимо ствари.

Поздрав
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 436

Господине dPasujoni,
Замолио бих Вас још једном да појасните шта сте овим желели да постигнете:

Do(m)nule Vlad,

Ne mora da znači ništa, samo sam Vam postavio ogledalo kako bi napokon videli sebe i svoj pristup konverzaciji na ovom Forumu!

Nisam napisao ništa novo, što već nisam pisao, samo sam jedno slovo stavio u zagradu, a Vi  se toliko "potresate". :D :D :D

Vi već godinama izvrćete ne samo smisao onog što napišem, već i reči koje napišem, a da Vam je to "sasvim prirodno".

To što sam ja (budući da sam jako fin i "nisam ovdi radi kavzi") ćutke prelazio preko toga ne znači da to možete raditi u nedogled!

Ako je dPasujoni i dPasujonje isto, isto je i do(m)nule i domnul, razlikuju se samo za dva znaka i u jednom i u drugom slučaju.

(Kad ste već pomenuli Vuka Karadžića, piše se "ingerencije", a ne "ингиренције"!)

Ако ћемо једни другима да лекторишемо текстове и указујемо на евенталне грешке у правопису, плашим се да ћемо од форума да направимо још једну у низу причаоница кафанског типа.

Lično sam više za suštinu, a ne formu, ali ako već koristimo neke "jake" reči treba da znamo ne samo kako se pišu već i šta znače!
Baš zbog toga da od ovog Foruma ne "направимо још једну у низу причаоница кафанског типа." ;D

Што се мене лично тиче- нема проблема!
Само уверавам оне којима одговара овакав начин дискусије да ће, након што будем кренуо да "ударам цајпере", врло брзо зажалити што су се одлучили за овакав вид комуникације.

Takođe sam i za transparentnost, da se vidi svako u najboljem svetlu, sa rečnikom koji mu najbolje odgovara! :D

Ako zanemarimo postove u kojima sa copy/paste ubacujete tekstove iz knjiga (Hvala na tome!) Vaš nivo komunikacije i nije daleko od onog kojeg ste opisali!

Poštujte druge, ako želite da drugi poštuju Vas!

dPasujoni

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *

Ne mora da znači ništa, samo sam Vam postavio ogledalo kako bi napokon videli sebe i svoj pristup konverzaciji na ovom Forumu!

Nisam napisao ništa novo, što već nisam pisao, samo sam jedno slovo stavio u zagradu, a Vi  se toliko "potresate". :D :D :D

Одлично! Видите, ово је ваше огледало, г-дине dPasujoni. Огледало једног просветног радника, наставника физике. Питам се, господине dPasujoni, да ли децу у школи учите да се овако понашају, пошто бисте требали да сте им узор као наставник и разредни старешина.
Једино што ми је драго, јесте да сам, хвала Богу, у школи имао далеко боље наставнике и свакако боље педагоге.

Могао бих да Вам одговорим тиме што бих вам доделио две нуле (ознака за WC, тоалет, нужник...), али ћу се, ипак, уздржати од тога. Довољно је што су нам просветни радници (ту укључујем и легендарног "професора Воју") овако лепо васпитани, не морамо ми који то нисмо да следимо ваш пример.

Толико
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *

...
Једино што ми је драго, јесте да сам, хвала Богу, у школи имао далеко боље наставнике и свакако боље педагоге.
...

Vidi se! :D

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *

...
...

Vidi se! :D
Da, hvala Bogu da je tako!
Nisu me vaspitavali nastavnici koji, u nedostatku argumenata, svoje sagovornike vređaju na način primeren kočijašima.

Hvala Bogu da mi istoriju nije predavao "profesor" Voja a fiziku dPasujoni  ;)

I posle se svi čude što nam je školstvo otišlo u p....u m....u
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *

Da, hvala Bogu da je tako!
Nisu me vaspitavali nastavnici koji, u nedostatku argumenata, svoje sagovornike vređaju na način primeren kočijašima.

A gde ja to činim? ;D

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Ako je dPasujoni i dPasujonje isto, isto je i do(m)nule i domnul, razlikuju se samo za dva znaka i u jednom i u drugom slučaju.
Da sam hteo da se šegačim sa pseudonimom koji koristite na forumu, verujte da bih našao originalnije rešenje od onoga koje navodite i koji iznosite kao svojevrsni corpus delicti mojih "loših namera".

Ne primoravajte me da vam uzvratim istom merom jer Vam neće biti nimalo prijatno zbog toga.

U zdravlje

Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom: