Аутор Тема: IZBORI ZA VLASKI NACIONALNI SAVET - IZBORNE LISTE - INFORMACIJE  (Прочитано 10266 пута)

Ван мреже miku

• Активни члан
  • **
  • Поруке: 14
  • Углед: +0/-0
Одг: IZBORI ZA VLASKI NACIONALNI SAVET - IZBORNE LISTE - INFORMACIJE
« Одговор #15 послато: 14.05.2010. 21:27 »
Zbog čega je samo jedna lista upisivala birače u POSEBNI BIRAČKI SPISAK, a ostali su se u vreme sakupljanja potpisa mudro držali po strani?

Da li zbog toga da bi se izbegli neposredni izbori i Savet birao putem elektorske skupštine?

Tacno da je samo jedna lista upisivala birace u poseban biracki spisak i tacno je da je nosioc te liste Balasevic ali DRAGAN.
Tacno je da se kalkulisalo sa zahtevima za upis u poseban biracki spisak,da su isti popunjeni stajali u fiokama raznih ljudi,da su isti cuvani da se vidi dali mozda nece da uspe upis pa da posle glasamo na elektorskim skupstinama i da montiramo kako nam se cefne pa posle naredni mandat sve po starom lagano opusteno.
Bar Vlasi koji su se susretali sa ljudima koji su bili na terenu, znaju ko ih je upisao u poseban biracki spisak i sa kakvim namerama,samo neznam kako objasniti ljudima koji su upisani na poseban biracki spisak a nisu se sami potpisali na zahtevu, ko je njih upisao i sa kojim namerama,dali iz straha da ce da izgube glasace ili da im ucine uslugu i ubede da su Vlasi,ko zna zasto je to dobro,nisu Vlasi glupi vec su uvideli ko kakve namere ima u citavoj ovoj prici.

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 436
« Одговор #16 послато: 14.05.2010. 22:08 »

Ne, nego na jednom diskusionom forumu iznosim svoje mišljenje.

Polako,a li sigurno napredujete domnul Vlad! :D

Vidim da su moji besplatni časovi ostavili traga, te smo napokon ostavili "nepregledna bespuća nauke" onima kojima je to posao i napokon počeli da iznosimo svoje mišljenje.

Međutim, imamo jedan malo teži zadatak koji treba rešiti i pitanje koje vapi za odgovorom.

Zbog čega je samo jedna lista upisivala birače u POSEBNI BIRAČKI SPISAK, a ostali su se u vreme sakupljanja potpisa mudro držali po strani?

Da li zbog toga da bi se izbegli neposredni izbori i Savet birao putem elektorske skupštine?

Da rezimiramo:

Lista A je "jedina upisivala" birače u PB spisak!
OSTALI su "mudro" stajali po strani?!

1. Nedelju dana do zaključenja PBS-a, kako smo već na Forumu zaključili, svi su se "držali" po strani spremajući se za elektorske izbore.

2. U to vreme je neko sa liste A ispravno zaključio "da su se VLASI dosetili" i da na takvoj elektorskoj skupštini ne bi tako lako prošli kao prvi put!

3. U tih nekoliko dana nastaje trka za potpisima, u kojoj se svašta dešavalo, tako da je i policija morala da ispituje šta se sve događalo pri sakupljanju ovih potpisa.

4. To što je lista A bila najaktivnija pri sakupljanju potpisa, je i najprirodnije, jer je iza sebe imala, kao što smo čuli pozamašan budžet NS VNM, a samim tim i obavezu da radi na pitanjima bitnim za Vlahe, pa i na upisu u PBS.

5. Ako su se OSTALI izbora setili tek kada je zaključen PBS, onda listi A ostaje samo "da ubere plodove svog rada" na sledećim izborima u junu.

NE VIDIM ŠTA BI "OSTALI" IMALI OD OVAKVOG SVOG PRISTUPA IZBORIMA ZA NS VNM!

Da je tako oni bi bili na gubitku, a ne lista A!

Međutim,....

ako su se "OSTALI" spremali za elektorske izbore to znači da je svaki sa njihovih listi (4x23+16=108) iza sebe morao da ima potpise 100 VLAHA, što daje cifru od oko 10.000 potpisa, što je respektabilna cifra!

Pošto upisivanje u PBS još traje, ako ukupan broj upisanih VLAHA ne pređe cifru od 20.000, svi su izgledi da će "OSTALI" i sa manjim brojem od 10.000 birača dobiti većinu u NS VNM.

No kako je u pitanju više pojedinačnih lista ostaje da u junu nakon izbora vidimo kako će se ljudi sa pojedinih listi postavljati prema svakom pitanju ponaosob i kakve će se sve "koalicije" praviti!

U svakom slučaju nadamo se boljem, jer "jednoumlje" nikad nije donosilo boljitak!

dPasujoni

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 436
« Одговор #17 послато: 14.05.2010. 22:28 »
Цитат
Sve u svemu, kada se sve sabere, "VDSS-ovci" će u novom sazivu Nacionalnog saveta morati da računaju sa ozbiljnom opozicijom, odnosno pozicijom ukoliko se dogodi, a dogodiće se, da ne osvoji natpolovičnu većinu.

Sve ukazuje na to da ste u pravu, Domnul Vlad!

Цитат
Ovome treba dodati i činjenicu da je Demokratska stranka odbila da stane iza Živoslava Lazića, funkcionera ove stranke i aktuelnog predsednika Nacionalnog saveta, koji je nameravao da predvodi listu vlaških intelektualaca bliskih DS-u.

Verovatno su procenili, da će pruže li takvu podršku, na sledećim parlamentarnim ili lokalnim izborima imati više štete nego koristi, s obzirom na podršku koje ideje koje zastupa g-din Lazić imaju među VLASIMA u Istočnoj Srbiji!

dPasujoni

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
« Одговор #18 послато: 14.05.2010. 23:24 »
G-dine dPasujoni,
u velikoj sam gužvi tako ta ću na brzinu da se osvrnem na ovo što ste napisali u ovom komentaru.

Za ostatak obećavam da ću posle utorka imati daleko više vremena da se osvrnem na sve što ste napisali.

Sve ukazuje na to da ste u pravu, Domnul Vlad!
Da. To sam znao još kada su se na internetu pojavili "zabrinuti" Vlasi za koga niko živ do pre rasprave u SE nije čuo da su Vlasi i da ih brige Vlaha uopšte interesuju.
"Balaševićevcima" sam odmah rekao šta im se sprema ali su oni to prihvatali dosta ležerno. Nakon što je prošle godine opstruisano uvođenje rumunskog u škole, znao sam da je na vrhu doneta odluka da neko drugi preuzme Savet. O tome sam pisao na drugom forumu.

Takođe sam Demića upozoravao da mu spremaju aferu, ali ni on to nije shvatao ozbiljno. Pre neki dan sam ga baš podsetio kada smo se čuli telefonom na upozorenja koja sam mu uputio pre godinu dana.

Verovatno su procenili, da će pruže li takvu podršku, na sledećim parlamentarnim ili lokalnim izborima imati više štete nego koristi, s obzirom na podršku koje ideje koje zastupa g-din Lazić imaju među VLASIMA u Istočnoj Srbiji!

dPasujoni

Čista budalaština! Kada su Lazić i Ivica radili kampanju za DS u istočnoj Srbiji, DS je napravio najbolji rezultat u ovom delu Srbije.
Žile je ljudina koji, za razliku od ovih "novokomponovanih" ima muda da kaže šta misli a ne da umesto njega misli partijska centrala. To je radio i za vreme Miloševića kao visoki funkcioner Građanskog saveza.

DS-u trebaju poslušnici, a Žile nije jedan od takvih.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
« Одговор #19 послато: 14.05.2010. 23:53 »

Polako,a li sigurno napredujete domnul Vlad! :D Vidim da su moji besplatni časovi ostavili traga, te smo napokon ostavili "nepregledna bespuća nauke" onima kojima je to posao i napokon počeli da iznosimo svoje mišljenje.

Kao što sam već jednom napisao - profesionalna deformacija. Nastavite Vi da držite časove fizike u Duboki, bolje Vam ide nego "držanje časova" na forumu.
U fiziku se odlično razumete, u ovo o čemu pišemo na forumu - slabije!
Kada mi budu trebali časovi fizike, budite vez brige,  kontaktiraću Vas   :D

Da rezimiramo:

Lista A je "jedina upisivala" birače u PB spisak!
OSTALI su "mudro" stajali po strani?!

1. Nedelju dana do zaključenja PBS-a, kako smo već na Forumu zaključili, svi su se "držali" po strani spremajući se za elektorske izbore.

2. U to vreme je neko sa liste A ispravno zaključio "da su se VLASI dosetili" i da na takvoj elektorskoj skupštini ne bi tako lako prošli kao prvi put!
Tačno tako! Ti Vlasi koji su se "dosetili" vrše opštinsku vlast i imaju uvid u birački spisak pa se lako moglo desiti da bez ikakve provere prikupe pozpise milion i po Vlaha.
Kada su ukapirali šta im se sprema, počela je jurnjava za prikupljanjem potpisa.

OSNOVNA STVAR JE:
ZBOG ČEGA OSTALI NISU NALAZILI ZA SHODNO DA UPISUJU BIRAČE U BIRAČKI SPISAK?

Da li zbog toga što im je možda odgovaralo da izbori budu elektorski i da se stvori prostor da se podaci jednostavno prepišu iz biračkog spiska?

3. U tih nekoliko dana nastaje trka za potpisima, u kojoj se svašta dešavalo, tako da je i policija morala da ispituje šta se sve događalo pri sakupljanju ovih potpisa.
Budite samo ljubazni pa nam objasnbite kako su "Balaševićevci" u Petrovcu mogli da znaju brojeve ličnih karata onih čije su potpise "falsifikovali"?

4. To što je lista A bila najaktivnija pri sakupljanju potpisa, je i najprirodnije, jer je iza sebe imala, kao što smo čuli pozamašan budžet NS VNM, a samim tim i obavezu da radi na pitanjima bitnim za Vlahe, pa i na upisu u PBS.
Nemojte, molim Vas, da pričate ovakve budalaštine!
Šta je budžet koji su imali na raspolaganju sa onim sa čime raspolaže SPS i G17+, čiji su se poslanici NAKON OBJAVE DA ĆE IZBORI BITI NEPOSREDNI !!!!!!!!!! odlučili da se uključe u trku.
Da li vam je uopšte poznato kakvu kampanju radi lista oko Miletića Mihajlovića?
Odakle pare za tu kampanju?

5. Ako su se OSTALI izbora setili tek kada je zaključen PBS, onda listi A ostaje samo "da ubere plodove svog rada" na sledećim izborima u junu.

Nije zaključen! U tome je štos. Zaključen je tek privremeno, da bi se konstatovalo da je sakupljen minimum potpisa, a potpisi se, da mi ste živi i zdravi, mogu skupljati, ako se ne varam, do dve nedelje pre održavanja izbora.

NE VIDIM ŠTA BI "OSTALI" IMALI OD OVAKVOG SVOG PRISTUPA IZBORIMA ZA NS VNM!

Da je tako oni bi bili na gubitku, a ne lista A!
Ne vidite Vi mnogo toga i ne vrede Vam ljubičasta slova da biste to prikrili.

Međutim,....

ako su se "OSTALI" spremali za elektorske izbore to znači da je svaki sa njihovih listi (4x23+16=108) iza sebe morao da ima potpise 100 VLAHA, što daje cifru od oko 10.000 potpisa, što je respektabilna cifra!
Jeste li sigurni da znate kako funkcionišu elektorski izbori?

Elektori glasaju na skupštini za liste. Znači, ako jedna lista obezbedi da za nju glasaju 500 elektora od njih 650, dobila je izbore.
A, ako se "sakupi" sigurnih 50000 potpisa za 500 elektora to je ujedno i kraj priče.

Pošto upisivanje u PBS još traje, ako ukupan broj upisanih VLAHA ne pređe cifru od 20.000, svi su izgledi da će "OSTALI" i sa manjim brojem od 10.000 birača dobiti većinu u NS VNM.

Al' Vam je matematika  ;D
Ako broj upisanih ne pređe 20 000, a od tih 20 hiljada "Balaševićevci" imaju 15 hiljada sakupljenih i ako od tih 15 hiljada dve trećine glasa za njih, dobili su izbore.
Zato se SPS-ovci trude da na sve moguće načine upišu što više birača, a da ujedno "Balaševićevce" propisno zastraše da ne bi izašli na izbore.

No kako je u pitanju više pojedinačnih lista ostaje da u junu nakon izbora vidimo kako će se ljudi sa pojedinih listi postavljati prema svakom pitanju ponaosob i kakve će se sve "koalicije" praviti!
Pa to se već sad zna. Biće Balašević vs OSTALI.

U svakom slučaju nadamo se boljem, jer "jednoumlje" nikad nije donosilo boljitak![/b][/color]

Slažem se
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже caslav

• Ветеран форума
  • Поруке: 309
« Одговор #20 послато: 15.05.2010. 06:05 »
       Треба имати у виду да партијска машинерија сваке странке функционише добро само ако је добро и подмазивана у току изборних трка - већ виђено, зар не? Стварање коалиционих колоса, који би се после распадали смрдећи поред костура о које су и даље висиле жилице њихових "суштих интереса" , би требало да буде препознато и овом приликом.То што су Мика и Тика /Курта и Мурта/ овом приликом у различитим сферама, ничим не ремети аксиоме који дефинишу сферичност у којој су се "случајно" нашли
као тачке : Мика и Тика /Курта и Мурта/ овом приликом само као случајности "А" и "Б" /тачке "А" и "Б"/.Ово чак и човеку  оперисаном од математике /као рецимо мени/ треба да је одмах јасно.
       Наравно , као што то искрено и мислим , то треба  другим неким водотоком да вода однесе тамо где ће лепо да иструли.
       Нећу превише строго да судим о томе што видех и чух до сад, јер наредни дани тек  доносе наставак приче.

Ван мреже meyconi

• Регистровани члан
  • *
  • Поруке: 5
« Одговор #21 послато: 25.05.2010. 02:18 »
Tacno da je samo jedna lista upisivala birace u poseban biracki spisak i tacno je da je nosioc te liste Balasevic ali DRAGAN.
Tacno je da se kalkulisalo sa zahtevima za upis u poseban biracki spisak,da su isti popunjeni stajali u fiokama raznih ljudi,da su isti cuvani da se vidi dali mozda nece da uspe upis pa da posle glasamo na elektorskim skupstinama i da montiramo kako nam se cefne pa posle naredni mandat sve po starom lagano opusteno.
Bar Vlasi koji su se susretali sa ljudima koji su bili na terenu, znaju ko ih je upisao u poseban biracki spisak i sa kakvim namerama,samo neznam kako objasniti ljudima koji su upisani na poseban biracki spisak a nisu se sami potpisali na zahtevu, ko je njih upisao i sa kojim namerama,dali iz straha da ce da izgube glasace ili da im ucine uslugu i ubede da su Vlasi,ko zna zasto je to dobro,nisu Vlasi glupi vec su uvideli ko kakve namere ima u citavoj ovoj prici.

Tacno tako. Da su ucestvovali u skupljanju potpisa znali bi da nije samo jedna opcija skupljla vec vise nas, samo sto su neki do zadnjeg trenutka drzali to po fiokama.

Ван мреже miku

• Активни члан
  • **
  • Поруке: 14
« Одговор #22 послато: 25.05.2010. 22:25 »
Da bilo je tu i aktivista iz nevladinih organizacija samo što su malo bili neaktivni iako su radili, sretao sam i ljude iz raznih opcija kao i što sam video puno popunjenih zahteva po raznim kancelarijama i klubovima. Zapravo neke su mi pokazali namerno sa izgovorom da ih ne predaju dok ne dobiju uputstva od nadležnih iako su se trudili da ih skupe, a nadležni su razmišljali dali da ODUZMU pravo glasa svojim sunarodnicima a u interesu viših ciljeva, naravno Vlaške nacionalne manjine, ne svojih. ;D

Ван мреже caslav

• Ветеран форума
  • Поруке: 309
« Одговор #23 послато: 25.05.2010. 23:27 »
Претјињи мјеј, кйтје кркотје н' о фи фост , авјам ун текст  скрис дје порчи чје во вјења мăј грош ла коадă ши ку ун стил екстрапочјеск, тăвăљиц 'н нăмол сă апропије дје пус 'н скаун...Доамње апăрă ши скапăрă...врјемја 'ја с'апропије.Ворбиц ку лумја ка сă сă афље кум нăказу носту је ши нăказу ал лор.