To što ste vi iz Vlaškog kulturnog kluba finansirali rumunski projekat je vaše neotuđivo pravo, a s obzirom da sebe smatrate rumunima ne vidim ni neku protivrečnost u tome.
За Вашу информацију финансирали смо чисто влашки пројекат. Пројекат је иницирао Форум за културу
Влаха, оних правих Влаха - етничких Влаха - не ових које су измислили комунисти након 1945.
Како ми себе сматрамо је наш проблем. Чињеница да смо 1993. године основали културни клуб са влашким предзнаком говори много тога.
На жалост, сада се појављују дилетанти који су, у доба када је клуб основан, били велики Срби јер је тада то била партијска директива. Сада ти исти људи, који по партијској директиви постадоше Власи, па још "ни Срби ни Румуни", себи дају право да одређују шта су Власи а шта пројекти од влашког значаја
Nikad nisam negirao postojanje rumuna u Istočnoj Srbiji, niti im odricao pravo na rumunski jezik i kulturu, pa ni Vama domnule Vlad, tako da o nekakvoj rumunofobiji
Поштедите нас, молим Вас, тих смицалица и јефтиних трикова. Ово што Ви радите је чист пример румунофобије.
Kada govorim o VLASIMA mislim na VLAHE koji nisu ni srbi ni rumuni, već samo VLASI!
Пошто таквих нема нити их је икада било - морате их измислити. Али, пошто их већ измишљате, потрудите се да им измислите и име. Термин Влах је већ резервисан. У етничком смислу, на српском језику, означава РУМУНЕ, а као социјална категорија - све остале који се баве сточарством.
Savremeni rumunski narod, odnosno rumunska nacija je formirana u 19.-om veku sa formiranjem rumunske države.
U 9.-om veku moji preci su bili i još uvek su, kao i ja danas pod VLAŠKIM krovom!
Савремена српска нација је такође створена у то време, па опет нико нормалан не доводи у питање српско порекло кнеза Лазара или краља Драгутина, јер нису живели у доба стварања "савремене српске државе".
Ваши преци су до прве половине 18. века живели у данашњој Румунији, међу Румунима под истим "РУМУНСКИМ КРОВОМ". То је оно што Вас жуља. Па бисте да будете и староседелац и Власион и све друго само да негирате чињеницу да по питању језика и етничког порекла припадате истим оним РУМУНИМА који су остали да живе у Алмашу у Румунији.
То је та фобија или комплекс које имате у односу на Румуне. И, можете овде као папагај да понављате да не негирате да са Румунима имамо доста тога заједничког, да Вас погрешно разумемо и све те изговоре које смо у међувремену сви научили напамет. Ништа Вам то неће помоћи ни прикрити толико видљиву фобију према Румунији и Румунима.
Ma ne vučem Vas, nije higijenski! (Niste primetili sam Vam je ispao od tolike samoreklame!)
Те доскочице слободно задржите за испред сеоске продавнице. Више приличе за неку расправу уз флашу пива испред продавнице или у некој сеоској биртији. Немојте ми спочитавати жељу за "саморекламом". Реаговао сам на Ваше инсинуације, лажи и покушај дискредитације једног веома важног подухвата на који сам веома поносан. Већ сам Вам признао да Ваше коментаре сматрам више доскочицама и разбибригом. Ово је, ипак, прешло границу доброг укуса па сам морао да реагујем.
Niste se zapitali da i mi to radimo srcem i iz ubeđenja da radimo pravu stvar!
Jedino što u našim džepovima nisu franci nego dinari. :'(
Сасвим је небитно да ли се у Вашим џеповима налазе франци или динари. Имате у новом Савету људе који спадају у најбогатије у Србији. Шта су урадили до сада. Колико су новца издвојили да би се било шта урадило по питању очувања нашег идентитета?
Видим да их не критикујете. Не критикујете ни "игранке и пијанке" које организује овај Национални савет. А толико сте бљувотина својевремено написали о онима из прошлог сазива Савета. Да се нису, можда, истрошиле пљувачне жљезде, па више не луче пљувачку да би се по овима пљувало због истих ствари које су радили "румунизатори"?