Аутор Тема: Kad može Tića, zašto ne bismo i mi >>Odgovor spasili Vlasi<<  (Прочитано 955 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0
Kad može Tića, zašto ne bismo i mi >>Odgovor spasili Vlasi<<
« послато: 07.11.2010. 13:14 »
PREREGISTRACIJA stranaka pročistila je i desetkovala političku scenu Srbije, ali podizanje lestvice na 10.000 potpisa potrebnih za upis u Registar nije sprečilo njihovo ponovno ”umnožavanje”. Tako su od početka godine osnovane tri nove stranke, čime se njihov ukupan broj popeo na 74. Najpre su u martu osnovane Nova slovačka stranka i Puls Srbije, a od srede je politička scena bogatija za još jednu partiju, i to neobičnog naziva - Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO).

Naime, stranke su pronašle ”rupu u zakonu” - registruju se kao manjinske, za šta je potrebno samo 1.000 potpisa, a sa namerom da deluju ”globalno”, jer propisi to nigde ne zabranjuju.

- Mi smo se u Registar upisali kao stranka vlaške nacionalne manjine, jer smo samo tako mogli da zaobiđemo surove odredbe Zakona o političkim strankama i izbegnemo plaćanje taksi od čak 2,4 miliona dinara za registraciju - kaže nam predsednik NOPO Nikola Tulimirović.

On objašnjava da ih je okupila ideja da je krajnje vreme da građani uzmu stvari u svoje ruke, jer politika koju nude velike stranke, bez obzira da li su na vlasti ili u opoziciji, ne daje rezultate.

Inače, preregistraciju stranaka, od više od 600 postojećih, preživela je 71 partija, od čega je čak 41 sa predznakom nacionalnih manjina

Izvor:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:306320-Odgovor-spasili-Vlasi
(3. Novembar 2010)
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân