Аутор Тема: Први незванични резултати  (Прочитано 4193 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0
Први незванични резултати
« послато: 07.06.2010. 20:52 »
Preuzeto sa web-sajta Ministarstva za manjine

Izlaznost 43,86%

Lista za Vlahe - Slobodan Đurđević    1,42%
Autentični Vlasi                                1,44%
Vlasi u Srbiji - svoji na svome             1,98%
Vlasi opštine Zaječar                         5,65%
Vlasi u evropskoj Srbiji                      13,64%
Ujedinjeni Vlasi                                 13,90%
Vlasi za evropsku Srbiju                     16,44%
Vlasi za Srbiju - Srbija za VLahe         18,60%
Zajednica Vlaha Srbije - dr P. B.          27,33%

Izvor:
http://izbori.ljudskaprava.gov.rs/admin/download/files/_id_29/Rezultati.pdf
(07. juni 2010.)

Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Одг: Први незванични резултати
« Одговор #1 послато: 07.06.2010. 21:05 »
Замолио бих господина dPasujoni-а да на основу ових резултата израчуна колико ће која листа дати чланова Савета.

Према подацима које сам добио, за ове изборе било је уписано око 27 хиљада бирача у ПБС.
44% од овог броја износи око 12 000 изашлих бирача.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 436
« Одговор #2 послато: 07.06.2010. 21:14 »
NEZVANIČNI REZULTATI

VLASI, izlaznost 43,86%  (12.315)

7  Zajednica Vlaha Srbije- dr P. Balašević           27,33%  (3.366)
5  Vlasi za Srbiju-Srbija za Vlahe, M.M. Tića        18,20%  (2.241)
4  Vlasi za evropsku Srbiju- dr S. Čelojević         16,44%  (2.025)
3  Ujedinjeni Vlasi- D.Balašević                          13,90%  (1.712)
3  Vlasi u evropskoj Srbiji-N.Đorđević                  13,64%  (1.680)
1  Vlasi opštine Zaječar                                    5,65%    ( 696)

Vlasi u Srbiji – Svoji na svome                           1,98%     (244)
Autentični Vlasi – D. Firulović                           1,44%     (177)
Lista za Vlahe u Srbiji – S. Đurđević                  1,42%     (175)

Prema ovim nezvaničnim rezultatima sastav NS VNM bi bio sledeći:

1. Предраг Балашевић, 1974, доктор медицине, Бор, др. Миловановића 15/37
 2. Горан Адамовић, 1962, дипл. електро инжењер, Боговина
 3. Јасмина Глишић, 1976, дипл. филозоф, Голубац, Житковица
 4. Драган Демић, 1975, дипл. правник, Рашанац  
 5. Станиша Пауновић, 1947, дипл. правник, Кучево, Жике Поповића 25
 6. Исидора Ивановић, 1977, историчар уметности, Брестовац, С. Горњаковића  46
 7. Радисав Димитријевић, 1958, правник, Лубница

1. Милетић Михајловић, 1951, професор, Петровац на Млави, Даре Илић 15
 2. Војислав Стојановић, 1946, професор, Неготин, Даничићева 14
 3. Дијана Кореловић, 1987, студент, Зајечар, Сремска 113/15
 4. Драгослав Зајкесковић, 1952, пензионер, Злот
 5. Драги Дамњановић, 1958, лекар специјалиста, Лазница

1. Синиша Челојевић, 1952, доктор специјалиста, Неготин, ул. М.Стојановића 18
  2. Игор Јанковић, 1981, саобраћајни инг.,Бор,  Лука бб,
  3. Јагодинка Богдановић, 1965, дипл.инг.машинства, Мајданпек,  Рудна Глава бб
  4. Воја Кожицић, 1950, професор, Неготин, Бадњево бб,

1. Драган Балашевић, 1952, Економиста, Пере Велимировића 13, Београд
 2. Миодраг Кокелић, 1964, Редитељ, Д:Р: Бовија 38/10, Бор
 3. Јелена Николић, 1967, Економиста, Слободана Пенезића ББ, Неготин

1. НЕЛИ ЂОРЂЕВИЋ, 1974, ДИПЛ.ИНГ.МАШ., БОЉЕВАЦ, ВАЛАКОЊЕ ББ
2. ГОРАН ЈАНОШЕВИЋ, 1974, АУТОМЕХАНИЧАР, БОР, БУЧЈЕ ББ
3. СЛАВИЦА РОЖА, 1966, ЕКОНОМИСТА, БОЉЕВАЦ, Ж.ПАВЛОВИЋА 6

1. МИОДРАГ МАРКОВИЋ, 1956, дипл.маш.инг.проф., Зајечар, Велика Јасикова

Čestitke novim članovima Nacionalnog Saveta Vlaha!

dPasujoni

Ван мреже caslav

• Ветеран форума
  • Поруке: 309
« Одговор #3 послато: 08.06.2010. 07:44 »
Čestitke svima koji su bili živi u vremenu novog početka. Za napore i probleme više nas neće niko pitati. Počinje drugačije vreme, sasvim drugačije od onog koje pamtimo. Srećno u konstituisanje Saveta. Dobio je verujući narod. Ne izneverimo ga.

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #4 послато: 08.06.2010. 08:58 »
Čestitke svima koji su bili živi u vremenu novog početka. Za napore i probleme više nas neće niko pitati. Počinje drugačije vreme, sasvim drugačije od onog koje pamtimo. Srećno u konstituisanje Saveta. Dobio je verujući narod. Ne izneverimo ga.

Najveći dobitnik ovih izbora nisu pojedine liste, već VLASI  u celini!

Institucionalizovano je faktičko stanje na terenu,i može se reći da je konačno izvršena svojevrsna "verifikacija" VLAHA kao posebne etničke manjine u Srbiji.

Raduje činjenica da je u PB spisak upisano 28.000 Vlaha!
Setimo se situacije od pre tri meseca kada ih je bilo nekoliko hiljada i kada je u pitanju dolazio i cenzus od 16.000 upisanih. Prvo je ispunjen taj uslov, gotovo u cajtnotu, a evo dočekali smo trenutak da se u birački spisak upisao gotovo optimalan broj VLAHA od broja opredeljenih na poslednjem Popisu. (40.054 - 20%= 32.000)

Pred novim NS-om su veliki zadaci, a prva velika provera urađenog biće već dogodine prilikom Popisa, kada treba zadržati ovaj pozitivan trend kod VLAHA.

dPasujoni

Ван мреже Volcae

• Библиотекар Флорума
  • Поруке: 1303
« Одговор #5 послато: 08.06.2010. 13:57 »

Najveći dobitnik ovih izbora nisu pojedine liste, već VLASI  u celini!

Institucionalizovano je faktičko stanje na terenu,i može se reći da je konačno izvršena svojevrsna "verifikacija" VLAHA kao posebne etničke manjine u Srbiji.

Raduje činjenica da je u PB spisak upisano 28.000 Vlaha!
Setimo se situacije od pre tri meseca kada ih je bilo nekoliko hiljada i kada je u pitanju dolazio i cenzus od 16.000 upisanih. Prvo je ispunjen taj uslov, gotovo u cajtnotu, a evo dočekali smo trenutak da se u birački spisak upisao gotovo optimalan broj VLAHA od broja opredeljenih na poslednjem Popisu. (40.054 - 20%= 32.000)

Pred novim NS-om su veliki zadaci, a prva velika provera urađenog biće već dogodine prilikom Popisa, kada treba zadržati ovaj pozitivan trend kod VLAHA.

Nije nam bila potrebna nikakva "verifikacija" niti je ovo svojevrsna "verifikacija" VLAHA kao posebne etničke manjine u Srbiji.
Moje je misljenje da su Vlasi oni pravi izgubili, pa bi izraz VLASI u celini! bio neadekvatan i neprihvatljiv da ne kazem laz.
Cinjenica ne bi trebala da vas raduje jer je pitanje koliki je broj laznih prosrpskih Vlaha upisano u biracki spisak.
Znamo dobro isto tako sta je tim Vlasima potrebno od ocuvanja nase kulture a to je nista, njima je dobro ovako.
Liste koje ce nam jos i predstaviti i razne pseudonaucne istorije i standardizovati "vlaski" jezik rade samo po potrebi ako je nesto potrebno uradice za sve ostalo imace svoje razloge zasto nije ucinjeno.O tome koliko je to negativno i stetno za Vlahe da i negovorim uopste, a sada su usli u NS.

Sto se tice sledeceg popisa i kako ste to nazvali provere uradjenog i trenda izjasnjavanja Vlaha, bilo bi lepo da vidimo rezultate tog popisa kada jednom bude i sproveden, mislim da ce tu drasticnih razlika biti i to u svim nama poznatim pravcima, a pogotovu ce biti neprijatan za vlasko-srpsku struju bez obzira sto ce broj izjasnjenih Vlaha mozda biti i mnogo veci.

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #6 послато: 09.06.2010. 15:47 »
Цитат
NEZVANIČNI REZULTATI

VLASI, izlaznost 43,86%  (12.315)

7  Zajednica Vlaha Srbije- dr P. Balašević           27,33%  (3.366)
5  Vlasi za Srbiju-Srbija za Vlahe, M.M. Tića        18,20%  (2.241)
4  Vlasi za evropsku Srbiju- dr S. Čelojević         16,44%  (2.025)
3  Ujedinjeni Vlasi- D.Balašević                          13,90%  (1.712)
3  Vlasi u evropskoj Srbiji-N.Đorđević                  13,64%  (1.680)
1  Vlasi opštine Zaječar                                    5,65%    ( 696)

Na osnovu ovakve raspodele mandata, biće jako zanimljivo formiranje većine u NS VNM!

Kako je prosto nezamislivo (mada je sve moguće :D) da se ujedine dve najače liste, a pogotovu što bi pri tome imali nedovoljnih 12 mandata u Savetu, ostaje da se vidi raspoloženje onih sa listi koje vode S.Čelojević 4, D.Balašević 3 i N. Đorđević 3. Nije zanemarljivo kako će se opredeliti i Zaječarci sa vojim mandatom.

Po meni je najrealnije da se većina pravi trenutno za svako pitanje koje se razmatra, tj i da ne bude neke stalne većine, ukoliko se ostane principijelno na zacrtanim stavovima iz izborne kampanje!

Prelomni momenat i test za svaku "koaliciju" biće stav prema uvođenju Rumunskog književnog jezika kao nastavnog predmeta u škole, umesto VLAŠKOG maternjeg jezika!

Ukoliko dođe do približavanja stavova VDSS i VDS (P. Balašević i S. Čelojević) uz eventualno jedan mandat Zaječaraca (M.Marković) ove tri liste bi mogle takođe da nakupe  "nedovoljnih" 12 mandata.

Druga varijanta je da se udruže lista 1. (Tića), D.Balašević i N.Đorđević što je u zbiru "nedovoljnih" 11 mandata!

U svakoj kombinaciji ključno je raspoloženje u okviru BLOKA koji čine liste: S. Čelojević 4, D. Balašević 3 i N. Đorđević 3, M. Marković 1 mandat, što u zbiru daje 11 mandata.

dPasujoni

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #7 послато: 09.06.2010. 16:40 »
Цитат
Nije nam bila potrebna nikakva "verifikacija" niti je ovo svojevrsna "verifikacija" VLAHA kao posebne etničke manjine u Srbiji.
Moje je misljenje da su Vlasi oni pravi izgubili, pa bi izraz VLASI u celini! bio neadekvatan i neprihvatljiv da ne kazem laz.

Nebitno da li nam je bila potrebna ili nije, ali da je upisanih 28.000 VLAHA upisanih u PBS svojevrsna verifikacija VLAHA kao posebne etničke manjine, jeste!

Šta ćete bolju potvrdu postojanja VLAHA od njihovog upisa u VLAHE sa punim imenom i prezimenom, i to u tolikom broju!

Sad koji su VLASI "krivi", a koji su "pravi" zavisi od perspektive i ugla gledanja!

VLASI u celini su dobili demokratski izabrane članove Nacionalnog Saveta VLAŠKE  Nacionalne manjine!

Цитат
Cinjenica ne bi trebala da vas raduje jer je pitanje koliki je broj laznih prosrpskih Vlaha upisano u biracki spisak.

Upisano je 28.000 VLAHA!
To je jedino bitan i merodavan podatak, ostalo su samo konstrukcije i nagađanja!

Цитат
namo dobro isto tako sta je tim Vlasima potrebno od ocuvanja nase kulture a to je nista, njima je dobro ovako.
Liste koje ce nam jos i predstaviti i razne pseudonaucne istorije i standardizovati "vlaski" jezik rade samo po potrebi ako je nesto potrebno uradice za sve ostalo imace svoje razloge zasto nije ucinjeno.O tome koliko je to negativno i stetno za Vlahe da i negovorim uopste, a sada su usli u NS.

Moram da primetim, da se ovde radi o nagađanjima, jer ne možemo znati šta će ljudi sa bilo koje liste uraditi kao članovi NS-a. Ostaje da sačekamo i vidimo!

Iako nam izgleda dugačak, period od četiri godine nije sudbonosan za VLAHE, i šta god da se desi stvari će teći svojim tokom!

dPasujoni

Ван мреже miku

• Активни члан
  • **
  • Поруке: 14
« Одговор #8 послато: 09.06.2010. 17:10 »
VLASI u celini su dobili demokratski izabrane članove Nacionalnog Saveta VLAŠKE  Nacionalne manjine!

G dPasujoni je propustio,slucajno ili namerno,jednu kombinaciju koalicionih partnera za koju ja licno iz nezvanicnih izvora znam,stim da je izvor jako blizak toj grupi,dakle nezvanicno sam saznao da je sacinjena koalicija od tri liste koje daju vecinu u savetu tosu:TICA,CELOJEVIC I NELI.Kroz ovu koaliciju sa dosadasnjim mojim saznanjima VLASI ce dobiti VLASKI nacionalni savet,nazdravlje. 8)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #9 послато: 09.06.2010. 19:38 »
G dPasujoni je propustio,slucajno ili namerno,jednu kombinaciju koalicionih partnera za koju ja licno iz nezvanicnih izvora znam,stim da je izvor jako blizak toj grupi,dakle nezvanicno sam saznao da je sacinjena koalicija od tri liste koje daju vecinu u savetu tosu:TICA,CELOJEVIC I NELI.Kroz ovu koaliciju sa dosadasnjim mojim saznanjima VLASI ce dobiti VLASKI nacionalni savet,nazdravlje. 8)
Да ће се то десити, знало се још пре почетка ових избора. У суштини, у савету добијамо исту власт као на републичком нивоу уз обавезно заобилажење напредњака.
Савет је стављен под контролу државног врха, баш као и остали национални савети изузев бошњачког и мађарског. Што би се рекло: и вук сит и овце на броју :P
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
« Одговор #10 послато: 09.06.2010. 20:07 »
Цитат
Šta ćete bolju potvrdu postojanja VLAHA od njihovog upisa u VLAHE sa punim imenom i prezimenom, i to u tolikom broju!
Postojanje Vlaha je potvrđeno popisima stanovništva od vremena kada se kao takvi vode u državnim statistikama.
Ovaj upis u PBS je samo jedna veeeeeeeeeelika za***cija koja je ostavljala mogućnost da se manipuliše glasačima na ovim izborima.
Pod obavezno pogledati šta Tića kaže na gostovanju u jednoj lokalnoj TV stanici.
Teoretski je postojala mogućnost da se Srbi u Prokuplju, njih 10 hiljada, upišu u PBS vlaške nacionalne manjine, da lepo svi izađu na izbore i dobiju većinu. Da li bi neko imao pravo da im ospori legitimnost?

Цитат
Sad koji su VLASI "krivi", a koji su "pravi" zavisi od perspektive i ugla gledanja!
Pravi Vlasi su oni koji se tako osećaju, tako izjašnjavaju, koji nezvanično od politike partija kojima pripadaju, rade na očuvanju i negovanju kulture, tradicije, jezika...svog naroda.
"Krivi" odnosno "lažni" Vlasi su oni koji to postaju po direktivi partija kojima pripadaju i čije interese brane.

Цитат
Za razliku od elektorskih izbora, na kojima bismo imali "nekoliko miliona Vlaha", sve u zavisnosti od potreba onih koji bi da kontrolišu rad saveta.

Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom: