Аутор Тема: Se unesc românii timoceni cu bănăţenii din Vojvodina?  (Прочитано 2664 пута)

Ван мреже gheorghitazbaganu

• Регистровани члан
  • *
  • Поруке: 5
  • Углед: +0/-0
Se unesc românii timoceni cu bănăţenii din Vojvodina?
« послато: 01.10.2008. 08:15 »
În presa românească se spune că românii timoceni sunt persecutaţi. Este adevărat? Se mai zicea pe vremea lui MIloşevici că toţi românii erau persecutaţi. Eu am vorbit cu bănăţeni din Vojvodina şi mi-au spus că e o  minciună. Pe de altă parte, în 1999 totţi bănăţenii din România au ţinut cu sîrbii. Care sunt relaţiile dintre sîrbi ţi români?
Ştiu că bănăţenii din Vojvodina au o asociaţie a lor. Nu ar fi normal să fie o singură asociaţie a românilor?
Cu stimă
Gh Zbăganu

Ван мреже Paun

• Администратор
  • Поруке: 1400
    • Паун Ес Дурлић
Одг: Se unesc românii timoceni cu bănăţenii din Vojvodina?
« Одговор #1 послато: 01.10.2008. 23:20 »
Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!

Ван мреже sergiuf

• Активни члан
  • **
  • Поруке: 14
« Одговор #2 послато: 03.10.2008. 09:45 »
Cred ca rominii timoceni singuri se persecuta pe sine :( Pot sa spun ca au moldovean adevarat.

Ван мреже Paun

• Администратор
  • Поруке: 1400
    • Паун Ес Дурлић
« Одговор #3 послато: 04.10.2008. 22:32 »

Cred ca rominii timoceni ...

Nuşću śe va dzîśa "rominii timoceni" dacă va-nţîľeźa aia ś-aţ skris, da şćiu kă Rumîńi đin Sîrbiie đi la rîsarit ar dzîśa aşa: Ľi visadză kuru marźaľe vierdz! 
Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!

Ван мреже sergiuf

• Активни члан
  • **
« Одговор #4 послато: 06.10.2008. 13:13 »
Am vrut sa spun ca cred ca chiar pe timpul lui Milosevici nu va impunea nimeni sa luati nume sirbesti.Ca daca te numesti Ivan Ivanov nu mai simti ca Ion Ionescu :'( Da romini in serbia de rasarit nu sint sint vlahi ce vorbesc sirbeste.Daca nu ma credeti intrebati 10 oameni la intimplare.

Ван мреже sergiuf

• Активни члан
  • **
« Одговор #5 послато: 07.10.2008. 08:09 »
Stiu ca nu voi fi inteles pina la urma dar dupa mine existenta unui popor este strins legata de autentificarea indivizilor ce apartin acestui popor.Si daca ei se autentivica ca moldoveni sau vlahi nici zece Bucurestiuri nu poate sa zica ca sint romani.Situatia vlahilor din Serbia = situatia moldovenilor din Transnistria care studiaza limba moldoveneasca cu caractere chirilice.Cit de crunta ea nu ar fi dar aceasta este realitatea.