VUČIĆ NA GLAVNOM ODBORU SNS:
Spaskovski, kad govoriš o materijalnoj
koristi, mislim da misliš i na sebe!6. avgust 2014. Napisao Slobodan R. u Aktivnosti, Aktuelno, Članak, Društvo, Generalno, Politika, Vesti 6.avgust.Bor
Autor : MC
Na jučerašnjioj sednici Glavnog odbora SNS u Požarevcu, posle diskusije Slobodana Perića ( i poslanik u Skupštini Srbije) iz Petrovca na Mlavi, javio se Blagoje Spaskovski. Smatramo da je najcelishodnije da prvo objavimo deo izvorne diskusije člana GG Slobodana Perića…
„Smatram da stranka treba da se bavi svojom organizacijom, jer se u proteklom periodu na tome malo radilo i da je nezadovoljstvo članova veliko. Želim da pitam i da li su Vlasi poželjan partner SNS, a ako SNS računa da nisu – neka nam se to odmah kaže. Na poslednim izborima u Boru i Negotinu gospodin Spaskovski poigrao se sa nama. Nije nas bilo na listi za odbornike, a obećanja za mesta u izvršnoj vlasti – bila su samo prazna obećanja. Sada nam se isti scenario priprema i u Majdanpeku. Jedini čovek koji nam je pomogao jeste Milinko Živković, ali njegova moć isuviše mala da bi nešto promenio. Ne mogu da verujem da se bez vlaške podrške može vladati istočnom Srbijom. Zato od Vas, predsedniče, tražimo da nađete pet minuta vremena za sastanak sa našom delegacijom kako bi ove nesuglasice prevazišli. Vi ste čovek kome bezgranično verujemo i Vaša vizija za preporod Srbije je i naša vizija. Smatram da naše Udruženje – Pokret vlaškog ujedinjenja, može mnogo da pomogne na putu ka evropskoj zajednici. A da neko ne bi pričao neistine o našoj snazi, ja Vam dajem materijal sa Izborne skupštine Pokreta vlaškog ujedinjenja održane 27. jula ove godine u hotelu „ Jezero“ na Borskom jezeru. Sami se uverite…“
Blagoje Spaskovski je, u svom maniru, odmah je reagovao:
-Mi ćemo Majdanpek pomoći u svakom pogledu. Što se tiče Vlaha, mi ćemo sa Balaševićevom Vlaškom narodnom strankom napraviti koaliciju…
Posle je govorio u, ne bio se reklo afirmastivnom tonu, o nekim članovima u borskom SNS, da bi na kraju zaključio kako se u gradu bakra, pod njegovom partijskom komandom, vodi oštra borba protiv tajkuna, pljačke, kriminala, korupcije… Aleksandar Vučić je zaključio:
-Kad govoriš o materijalnoj koristi, mislim da misliš i na SEBE!
Da sve bude čudnije, Spaskovski je kritikovao one sa kojima je do juče bratski sarađivao i koje je sam predlagao za funkcije. Na primer, kako razumeti da je u Majdanpeku raspušten Opštinski odbor na čelu sa g-din Vagnerom, ali taj isti Vagner je i predsednik Opštine Majdanpek ( sad je ova opština u prinudnoj upravi!). Ko je doprineo raspuštanju Opštinskog odbora SNS kad se Spaskovski i tamo za sve pita, pitaju se pojedini članovi Glavnog odbora SNS bliski našem uredništvu.
izvor:
http://www.mc.kcbor.net/2014/08/06/vucic-na-glavnom-odboru-sns-spaskovski-kad-govoris-o-materijalnoj-koristi-mislim-da-mislis-i-na-sebe/