Аутор Тема: Bivši i sadašnji članovi Vlaškog saveta na Republičkim izborima  (Прочитано 2696 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0

*Printskrin je preuzet sa zvaničnog veb-sajta Republičke izborne komisije

Slobodan Perić iz Manastirice, opština Petrovac na Mlavi, po zanimanju poljoprivrednik.
U prvom sazivu Nacionalnog saveta Vlaške nacionalne manjine bio je član Nacionalnog saveta.
Na izborima za drugi saziv Nacionalnog saveta Vlaške nacionalne manjine lista koju je predvodio nije uspela da sakupi dovoljan broj glasova da bi imala predstavnika u drugom sazivu saveta.

Na listi SNS nalazi se na 101. poziciji koja mu, sudeći na osnovu trenutnog rejtinga Srpske napredne stranke (45%), garantuje ulazak u Narodnu skupštinu Republike Srbije.
Slobodan Perić se na listi SNS nalazi kao član Srpske napredne stranke, odnosno predstavnik opštine Petrovac na Mlavi.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Miletić - Tića Mihajlović, lista SPS-PUPS-JS
« Одговор #1 послато: 21.02.2014. 22:03 »

Miletić - Tića Mihajlović, nastavnik matematike iz Petrovca na Mlavi, funkcioner Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića. Tića Mihajlović je jedan od potpredsednika u drugom sazivu Nacionalnog saveta Vlaške nacionalne manjine i dugogodišnji poslanik Socijalista u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Na izborima za drugi saziv Nacionalnog saveta Vlaške nacionalne manjine, održanim 10. juna 2010. godine predvodio je listu pod rednim brojem 2 koja se, na osnovu broja glasova, nalazila na drugom mestu, iza liste Vlaške demokratske stranke dr Predraga Balaševića.
Na izborma za prvi saziv Nacionalnog saveta Vlaške nacionalne manjine, Miletić- Tića Mihajlović nije učestvovao.
Na parlamentarnim izborima u martu ove godine, Miletić Mihajlović se na listi SPS-PUPS-JS nalazi na 37. poziciji koja mu, na osnovu trenutnog rejtinga koalicije okupljene oko socijalista Ivice Dačića (12-13%) garantuje ulazak u Narodnu skupštini.
Na listi SPS-PUPS-JS. Mihajlović se nalazi kao funkcioner SPS, odnosno predstavnik opštine Petrovac na Mlavi.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Dr Dragi Damnjanović, lista Ujedinjeni regioni Srbije
« Одговор #2 послато: 21.02.2014. 22:25 »

Dragi Damnjanović iz Laznice, opština Žagubica, po vokaciji je dečiji lekar. U prošlosti je obavljao funkciju predsednika opštine Žagubica a bio je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Funkcioner je Ujedinjenih regiona Srbije.
Trenutno obavlja funkciju potpredsednika Nacionalnog saveta Vlaške manjine, na kome je izabran sa liste koju je predvodio Tića Mihajlović iz Petrovca.
Na izborima za prvi saziv Nacionalnog saziva, Dr Damnjanović nije učestvovao.

Na parlamentarnim izborima zakazanim za 16. mart 2014. godine, Dr Dragi Damnjanović se nalazi na listi Ujedinjenih regiona Srbije i to na 76. mestu. Predstavnik je opštine Žagubica a na listi se nalazi kao funkcioner URS.
Na osnovu istraživanja javnog mnjena, koje Ujedinjem regionima predviđaju podršku od oko 3%, teško je verovati da će se Dragi Damnjanović naći u novom sazivu republičke skupštine.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Neli Đorđević i Ivica Glišić, lista Nove demokratske stranke Borisa Tadića
« Одговор #3 послато: 21.02.2014. 22:47 »

Na listi koju predvodi bivši predsednik Republike Boris Tadić nalaze se dva potpredsednika Nacionalnog saveta Vlaške nacionalne manjine:
- Neli Đorđević, dipl. ing. mašinstva  iz Boljevca, jedan od potpredsednika aktuelnog saziva Nacionalnog saveta Vlaške nacionalne manjine
- Ivica Glišić, dipl. ing arhitekture iz Žitkovice, opština Golubac, potpredsednik u prvom sazivu Nacionalnog saveta Vlaške nacionalne manjine.

Neli Đorđević, koji  se nalazi na 59. mestu liste koju pedvodi Boris Tadić, doskorašnji je funkcioner Ujedinjenih regiona Srbije. Na listi se nalazi kao član stranke Borisa Tadića.

Ivica Glišić, koji je postavljen na 65. mestu, doskorašnji je član Demokratske stranke. Nakon odluke Borisa Tadića da napusti Demokratsku stranku, poput dela članova DS, priklonio se Novoj demokratskoj stranci.

Na osnovu istraživanja javnog mnjenja, koje listi Nove demokratske stranke daju 5-5.5% podrške, ne očekuje se da će se ni Glišić ni Đorđević naći u skupštini Srbije.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Igor

• Старији члан
  • Поруке: 20
Одг: Bivši i sadašnji članovi Vlaškog saveta na Republičkim izborima
« Одговор #4 послато: 27.04.2014. 05:11 »
Ето обојица сте оманули, нити је прошао преварант Тулимировић нити Тадић ;)