Аутор Тема: Lokalni izbori u Boru - Koalicija DSS Vlaška narodna partija  (Прочитано 3817 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0
Lokalni izbori u Boru - Koalicija DSS Vlaška narodna partija
« послато: 16.02.2014. 00:02 »
Bor: Noćas prihvaćena izborna lista DSS-VNS
8. februar 2014.    Napisao tehnicki urednik u Aktuelno, Politika

Bor, 8. februar
Lista sa oko 1.200 potpisa birača koalicije DSS-VNS (bivša Vlaška demokratska stranka Srbije) prihvaćena je noćas od Izborne koalicije u SO Bor samo nakon tri sata kontrole, oko jedan sat posle ponoći.

-Za nepuna tri dana, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima i radnim danima, uspeli smo u gradu i svim selima prikupimo blizu 1.200 potpisa. Želeli smo da budemo broj TRI na listi kao što je DSS i na republičkoj listi. Najviše smo prijatno iznenađeni što Izborna komisija nije imala puno posla, za samo tri sata lista je prihvaćena. To je rekordno vreme za sada – rekli su nam u ovoj koaliciji od koje građani s pravom očekuju da donese opšti boljitak u budućoj lokalnoj vlasti.

Prilikom sinoćnog uručivanja potpisa u zgradi Opštine Bor, pred Izbornom komisijom, lideri ove dve stranke koje su i u prethodne četiri godine u lokalnom parlamentu zajednički nastupali sa istom odborničkom grupom, Dragan Marković i dr Predrag Balašević zadovoljni su odzivom građana, što nagoveštava i odličan izborni rezultat.

-Želimo da Bor bude grad u koji će ljudi da dolaze, a ne da odlaze. Mladima moramo naći mesto, poboljšati standard i uposliti nezaposlene kojih je više od 6.000. Nećemo raditi kako je bilo do sada, oslanjaćemo se na punu saradnju sa građanima trudeći se da radimo u interesu naroda i da ništa ne krijemo. Obezbedićemo potpunu otvorenost u trošenju narodnih para. Hoćemo da budemo iskreni pred svojim biračima, ali ne i da napadamo političke protivnike. Neka građani procene svačiji učinak i neka svako izađe u javnost sa istinom i samo istinom-kaže dr Predrag Balašević napominjući da očekuje i podršku radnika RTB Bor koji su „svesni šta ovu kompaniju čeka nakon restruktuiranja“ i zato nisu više spremni da prihvate svako obećanje zdravo za gotovo.

-Naš cilj je da pomognemo gradu i selu. Da zajednički sačinimo listu prioriteta u investiranju i da racionalizujemo javni sektor. Previše je Bor zadužen, i u RTB-u i izvan, pogotovu su problematična javna preduzeća. Ulaže se u „šminkanje“ grada, ali ne i u stabilizovanje vodosistema i toplifikaciju. Neophodna je štednja i otvorenost u radu. Javna reč je blokirana, ne smemo dozvoliti bahatu i korumpiranu administraciju. Hoćemo da nam narod veruje i da budemo krajnje ISKRENI. Ova koalicija je prirodni sled dosadašnje saradnje i razumevanja. Neka drugi rade kako znaju i umeju, naše je da verujemo u sebe, da poštujemo zakone i ostvarimo zavidnu saradnju sa državnom vlašću. Mi verujemo da će nas narod prihvatiti, jer mi ne govorimo neistine, stojima iza svake svoje reči. Dosta je bilo opuštanja i neuspeha- naglašava Dragan Marković.

DSS i VNS vodiće dostojanstvenu i profesionalnu kampanju, bez ostrašnjenosti i niskih pobuda. To, opet, ne znači da će se prećutati razne špekulacije i manipulacije koje se, istini za volju, očekuju od nekih poznatih političkih neistomišljenika i protivnika.

Izvor:
http://www.mc.kcbor.net/2014/02/08/bor-nocas-prihvacena-izborna-lista-dss-vns/
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Одг: Lokalni izbori u Boru - Koalicija DSS Vlaška narodna partija
« Одговор #1 послато: 22.02.2014. 19:20 »
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ei9IEwAmpYQ[/youtube]

Dr Predrag Balašević u emisiji Gledišta na televiziji Bor u okviru predizbornog programa.
Emisija je emitovana 20.02.2014. godine
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Bor, izbori: Najposećeniji štand DSS-VNS
« Одговор #2 послато: 02.03.2014. 20:09 »
Bor, izbori: Najposećeniji štand DSS-VNS

1. mart 2014.    Napisao tehnicki urednik u Aktuelno, Politika

Prvi dan ovog vikenda u Boru osvanuo je prohladan i u izmaglici, na ulicama je više ljudi nego prethodne subote koji su se, na najprometnijim mestima, naprosto “sudarali” s štandovima političkih stranaka. Izborni 16. mart je sve bliži, pa se i kampanja zahukatava ispred “Maksija” danas su DSS-VNS i SNS, a na pijaci su se “ulogorili” radikali i Đilasove demokrate. Najposećeniji štand sa bogatim propagandnim materijalom bio je koalicije DSS-VNS, gde se našao i jedan od lidera i odbornički kandidat, Dragan Marković.

-Zadovoljni smo odzivom naroda. Mi ne pravimo agresivnu propagandu, trudimo se da se predstavimo onakvi kakvi smo uvek bili: iskreni i tačni, ništa ne krijući od naroda. Očekujem da koalicija DSS-Vlaška narodna stranka (VNS) dobije poverenje koliko i zaslužuje, verujem u uspeh-kaže Marković.

Izvor:
http://www.mc.kcbor.net/2014/03/01/bor-izbori-najposeceniji-stand-dss-vns/
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Lokalni izbori u Boru - DSS-VNS: Zlot će najzad dobiti efikasnu, narodnu vlast
« Одговор #3 послато: 10.03.2014. 18:01 »

Na jučerašnjem predizbornom skupu DSS-Vlaška narodna stranka (VNS) u Zlotu pokrenuto je više životnih pitanja za ovo selo i ceo taj kraj. Odbornički kandidati ove koalicije za lokalne izbore u Opštini Bor 16. marta Branislav Dimitrijević, Dragan Pastronjević i Boban Dumitrović  posebno su se založili za brže zapošljavanje mladih u najvećem borskom selu, održavanje putne infrastukture, završetak vodosnabdevanja reona Manastirište, adaptaciju bioskopske sale, proširenje sale za narodne svetkovine i prolsave, opremanje osnovne škole i asfaltitranja školskog dvorišta, završetak svlačionice FK Zlot, stvaranje uslova za rad KUD „Petar Radovanović“ i Planinarskog društva „Dubašnica“, uređenje rečnog korita u centru sela i obnova Spomen-parka.

-Poštenje, javnost i iskrenost u radu, biće osnova naših aktivnosti. Uz pomoć opštine i Republike verujemo da ćemo uspeti da ostvarimo sve zadatke, što je i suština potreba svih žitelja. Verujemo da ćemo dobiti poverenja glasača i da će Zlot, nakon više godina, dobiti efikasnu i pravu narodnu vlast – rekao je dr Predrag Balašević, predsednik VNS.

Izvor:
http://www.mc.kcbor.net/2014/03/10/dss-vns-zlot-ce-najzad-dobiti-efikasnu-narodnu-vlast/
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Одг: Lokalni izbori u Boru - Istraživanje javnog mnjenja u opštini Bor
« Одговор #4 послато: 10.03.2014. 18:21 »
Na osnovu rezultata ankete sprovedene početkom marta u borskoj opštini, na lokalnim izborima bi pobedila lista Srpske napredne stranke (SNS) kojoj je poverenje ukazalo 43% ispitanih. Za drugu pozicju, žestoko se bore liste DSS-VNS i Socijalista sa po 14% glasova. Lista Demokratske stranke uživa poverenje 8% ispitanih, dok se za cenzus bore liste NDS, URS, LDP, Dveri odnosno Srpske radikalne stranke, čija se popularnost kreće između 3 i 5%.

Izvor:
Izborni štab koalicije VNS-DSS
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
Одг: Lokalni izbori u Boru - Koalicija DSS Vlaška narodna partija
« Одговор #5 послато: 10.03.2014. 18:45 »

Poseta delegacije DSS-VNS selu Krivelj kod Bora

Krivelj, Bor, Srbija /TimocPress/ Poseta delegacije DSS-VNS selu Krivelj kod Bora

U okviru predizborne kampanje Demokratske stranke Srbije – Vlaške narodne stranke za lokalne izbore u Boru, dana 16.02.2014. godine, delegacija ove koaalicije posetila je selo Krivelj kod Bora. Tokom razgovora sa okupljenim meštanima detaljnije su se upoznali sa katastrofalnom situaacijom u kome se naselje nalazi. Problem je prouzrokovan od strane kombinata Rudarsko topioničarskog basena koji se godinama arogantno i neodgovorno ponaša prema meštanima i životnoj okolini, ne vodeći računa o posedicama iskopavanja rude koje su po mesto tragične.

Ove poseldice dovode meštane u bezizlaznu situaciju. Rudarsko topioničarski basen nema sluha za nagomilane probleme a mesto Krivelj naglo propada usled posledica iskopavanja rude. Meštani su iskazali svoju frustraciju i očaj ovom situacijom i kritikovali odgovorne u opštinskoj vlasti i rukovodstvu Rudarsko topioničarskog basena.

Delegacija DSS-VNS jee saslušala meštane i upoznala ih sa svojim namerama i planovima kako da se određeni problemi reše, kao i da će eventualno učešće u vlasti biti uslovljeno ozbiljnim pristupom ovakvim problemima.

Izvor:

http://www.timocpress.org/index.php/sr/news-agency-6/politika/1542-poseta-delegacije-dss-vns-selu-krivelj-kod-bora
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom: