Аутор Тема: Сто и кусур дана рада новог влашког Националног савета  (Прочитано 2474 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0
Убисмо се критикујући рад старог сазива НС Влашке мањине.
Волео бих да ми неко од упућенијих каже шта се дешава са новим Националним саветом?
Колико је километара путева асфалтирано, колико милиона евра, долара, динара... уложено у бањски туризам, колико је нови Национални савет отворио нових радних места...
Шта је са стандардизацијом влашког језика или бар: шта је са дуго најављиваним и помпезним  поништавањем "срамне" одлуке претходног сазива да је румунски књижевни језик службени или матерњи језик Влаха?
Једна форумашица нам је пре пар месеци, тик након преузимања или примопредаје, најављивала "Црни септембар" за "про-румунску" опцију унутар Савета.

Има ли неког да нам то каже, или "сви јунаци ником поникоше..."  ;)
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân

Ван мреже Volcae

• Библиотекар Флорума
  • Поруке: 1303
NACIONALNI SAVET VLAŠKE NACIONALNE MANJINE

Sajt je trenutno u fazi redizajna

Hvala na razumevanju

Изгледа да раде на сајту НСВНМ  ;)
http://www.cnmnr.org.rs/

Ван мреже nena

• Уредник Форума
  • Поруке: 162
I ja se isto to pitam sve ovo vreme... Prvo sam mislila, ajde letnji raspust - niko nista ne radi, ljudi na odmorima, vrucina i sta se sve jos moze naci kao izgovor...
Ono sto ja smatram  najgorim  je to sto, poput postave prethodnog Saveta, ne smatraju da na bilo koji nacin treba da komuniciraju sa ljudima. Ocigledno se ovde radi o politickoj sujeti i narcisoidnosti koja zahvata one koji se docepaju ove funkcije!
A cinjenica je i da je zvancni sajt koji je bivsi Savet kreirao  i ostavio da hvata paucinu jos uvek u tom 'paucinastom' stanju... Mada to sto ga preuredjuju moze da znaci da ce se na njemu nesto i naci...
Ono sto ja nalazim da je lose je to sto ne postoji ni jedan posten kontakt telefon ili e-mail preko kojih bi moglo da se stupi u direktan kontakt sa 'savetskim dostojanstvenicima'! Ono sto se moze naci na sajtu Ministarsva za ljudska i manjinska prava su kontakti Opstine Petrovac na Mlavi!  I uz to ono sto je stavljeno kao telefon je zapravo fax!  :o

http://www.ljudskaprava.gov.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=205%3A2010-05-21-07-27-29&catid=31%3A--&Itemid=61

Цитат
5. Национални савет влашке националне мањине

Председник: Радиша Драгојевић

Адреса: Бор, ул. Бобијева 15

Телефон: 12/331-283

E-mail: [email protected]

Iste ove kontakte mozete naci u dnu stranica zvanicnog sajta Opstine Petrovac na Mlavi:

http://www.petrovacnamlavi.rs/o-opstini.html

ps. Izvinite sto pisem 'celavom' latinicom - treba da je instaliram, upravo sam saznala da je nemam!

Ван мреже Absinth

• Сарадник форума
  • Поруке: 213

200 je dana a nista ne uradi[e
samo su se namestili na te fotelje savetova i cvokocu i drhte
i lije ih `ladni znojak pusti štono se upustiše u ovu afanturu

novi im je sajt www.vlasi.rs
i vidje se i tu da ništa ne rade već samo odgovaraju na neke kritike od Balašević Predraga.

Šta li će raditi sa onom mladeži koja neće u njizinu politiku već će pre da bije
neg li da se uplete u to vrzino kolo "dođešmi dođem ti"

Ван мреже Volcae

• Библиотекар Флорума
  • Поруке: 1303
Dve godine (NE)rada novog saziva Nacionalnog Saveta vlaške nacionalne manjine.

U slučaju da grešim voleo bih da čujem šta je urađeno do sada.  :-\