Аутор Тема: Konstitutivna sednica Nacionalnog Saveta VNM  (Прочитано 1407 пута)

Ван мреже dPasujoni

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 436
  • Углед: +0/-0
Konstitutivna sednica Nacionalnog Saveta VNM
« послато: 18.06.2010. 19:27 »
Prema dostupnim informacijama u utorak 22.06.2010.godine u Boru biće održana konstitutivna sednica Nacionalnog Saveta VLAŠKE Nacionalne manjine.

Biće zanimljivo videti koji će kurs zauzeti novi saziv NS VNM, po svim relevatnim pitanjima vezanim za Vlašku manjinu!

;)

8) dPasujoni

Ван мреже raleg

• Ветеран форума
  • Поруке: 69
Одг: Konstitutivna sednica Nacionalnog Saveta VNM
« Одговор #1 послато: 21.06.2010. 11:57 »
Slažem se g Pasujoni,  :)

Kako god bilo nekakve računice o prethodnim poslovima a bogami i našim novcima mora da se ispostave.
Da zaista, biće mnogo zanimljivog i žao mi je što sam tako blizu a opet daleko jer ne mogu (u selo gde budem) da pratim oprečna gledišta i razmišljanja.
 ;)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
Одг: Konstitutivna sednica Nacionalnog Saveta VNM
« Одговор #2 послато: 21.06.2010. 21:37 »
Цитат
Biće zanimljivo videti koji će kurs zauzeti novi saziv NS VNM, po svim relevatnim pitanjima vezanim za Vlašku manjinu!

О мистерије ли и неизвесности ли  8)
Какав ће курс заузети нови НСВНМ?

Заузеће онакав курс какав је усагласио државни врх. Коалицију ће чинити партије које и на нивоу републике чине већину.
За председника ће, по свему судећи, бити изабран др Драги Дамњановић из Г17+, а његов заменик ће бити др Синиша Челојевић из влашке испоставе ДС-а.
Друга Тићу ће, вероватно, првом приликом покушати да прогурају на место амбасадора Србије у Букурешту, не би ли румунску страну дефинитивно убедио да "Власима ништа не фали" и да у Србији "вековима уживају сва могућа права" јер, забога, "више не живе као робови у Аустроугарској".

Прво што ће савет да уради, биће укидање "срамне" одлуке претходног сазива Савета да је румунски књижевни језик матерњи језик Влаха а највероватније је да ће против појединих чланова претходног сазива НСВНМ бити подигнуте кривичне пријаве за привредни криминал, ненаменско трошење средстава... све са циљем да их потпуно маргинализују, пошто им то, очигледно, на изборима није пошло за руком.

Напокон ће мом бата РалеГ-у срце да заигра када иза решетака буде видео своје љуте ривале.

Данас је понедељак, 21. јун.

Живи били па видели!

Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân