Аутор Тема: Reakcije na izbore za savete nacionalnih manjina - Bravo za Čedu!  (Прочитано 1103 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je u ponedeljak da je pobeda Bošnjačke kulturne zajednice na izborima za nacionalni savet Bošnjaka "velika satisfakcija" za LDP i zahvalio članovima i glasačima LDP-a koji su glasali za tu listu.

"To je za nas velika satisfakcija, ne zbog ambicije da slavimo trijumf, nego zbog toga što su Bošnjaci koji žive u Srbiji, a naročito u Sandžaku, svojom voljom izabrali autentičnu zajednicu, listu koja nije nastupala kao ispostava vladajućih stranaka", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Nosilac liste Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić proglasio je u nedelju uveče pobedu na izborima za članove Bošnjačkog nacionalnog saveta. Lider LDP-a je naveo da je "ubedljiva pobeda" liste Bošnjačke kulturne zajednice i velika pobeda ideje da država mora da traži partnere među najjačim manjinskim organizacijama, "umesto što arbitrira i deli po političkom ključu njihove pripadnike".

Izvor:
http://www.e-novine.com/srbija/vesti/38093-Podbaaj-nezadovoljstvo-stomaku.html
(07.jun. 2010)
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân