Obilazeći sajtove i forume koji se bave vlaškim pitanjem, uočio sam veliki uticaj koji ovaj Florum ima na širi auditorijum.
Naime, sasvim slučajno sam na drugim forumima otkrio veliki broj citata sa Floruma, kao i pozivanje na isti kao neprikosnoveni autoritet. To samo još jednom potvrđuje visoki nivo konverzacije na Florumu i njegov elitistički pristup materiji.
Naravno stoje i primedbe o malom broju članova Floruma koji na istom iznose svoje (i tuđe) stavove i mišljenja. No, to je mnogo bolje od nekontrolisane erupcije „smeća“ u diskusijama na drugim forumima koje zatrpava suštinu onoga o čemu se govori.
Naročito treba naglasiti da je ovo jedino mesto gde se može pisati na Vlaškom jeziku.
Imponuje mi da sam i sam doprineo ovakvom značaju i uticaju Floruma i za relativno kratko vreme izazvao interesovanje mnogih o onome što pišem.
To interesovanje za moje stavove u nekim prilikama, na žalost, prelazi svaku meru i prelazi u jednu drugu krajnost. Tako su se na pojedinim forumima pojavili imitatori koristeći slična imena djpasujoni, djpasuljoni i slično, nastoje privući pažnju Internet populacije.
Očigledno je, ne samo Florum Vlasi i Vlajne Srbije postao brend kada se radi o Vlasima, vlaškom jeziku, tradiciji i kulturi.
S poštovanjem,