Аутор Тема: Ponoš: Rumunska podrška Srbiji  (Прочитано 1619 пута)

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0
Ponoš: Rumunska podrška Srbiji
« послато: 11.03.2008. 19:12 »

Bukurešt -- Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš izjavio daje Rumunija ponovila principijelnu podršku Srbiji.

Ponoš je izjavio da su rumunski načalnik Generalštaba admiral Georgi Marin i državni sekretar Ministarstva odbrane Kornelio Dobričaji, sa kojima je razgovarao u Bukureštu, ponovili principijelnu podršku Srbiji po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. "Razmenili smo stavove o bezbednosnoj situaciji u regionu i konstatovali da imamo bliske, čak podudarne stavove o većini pitanja", rekao je on.

Ponoš boravi u poseti oružanim snagama Rumunije.

On je rekao da su u razgovorima o bilateralnoj vojnoj saradnji definisane oblasti od obostranog interesa, kao što su obuka i zajedničke vežbe, razvoj podoficirskog kora i planiranje i budžetiranje, a razmenjena su i iskustva u vezi sa strateškim višegodišnjim programima nabavki i opremanja.

Prema najavi Ponoša, srpska i rumunska vojska će možda već ove godine imati jednu zajedničku vežbu, a jednu svakako u 2009. godini.

Ponoš će danas posetiti neke jedinice rumunske vojske i prisustvovati njihovim vežbama.

Preuzeto sa:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=11&nav_category=11&nav_id=288675
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân