Da ne bih otvarao novu temu samo cu se nadovezati.
7.7.2007 Popodne-Predvece - Kostolac - Viminacium Moesia Superior
Uz silne zabrane za obicne smrtnike uspeli smo da se parkiramo. Nismo imali pozivnicu pa smo morali da se parkiramo u termama kilometar daleko i pesacimo po suncu od 35 stepeni celzijusa.
Stigavsi do centralnog mesta za proslavu (mauzoleja) saznali smo sa pozivnice imaju ljudi iz RTS-a i VIP osoblje.
Jedva smo se izborili za posetu toaletu koji je bio iza zute trake.Posetioci nisu imali pravo da ulaze u povorku,osim povlascenih (porodice onih sa pozivnicama).
Mesta za sedenje nije bilo,kako se sve odvijalo do kraja nije poznato jer smo otisli posle par fotografija oko 19 i 30.
U odlasku smo bili sokirani brojem posetilaca koji je tek stizao,tako da ,s obzirom na konfiguraciju terena (poljana i kukuruz) nisam siguran da su poneli neke impresije.
Ako ovakav dogadjaj treba da privuce turiste,mislim da je totalni promasaj,ili totalno nepoznavanje mentaliteta i profila turiste koji nam dolazi.
Sa ovakvom organizacijom i uslovima boravka na terenu,dogadjaj je bio samo festa za malobrojne izabrane,a "narod" je gledao iza zice.
I ne iznenadjuje me,iznenadilo bi me suprotno,ovako zadovoljan sam,nismo se dali promeniti .