Аутор Тема: Prvi jutarnji abrovi o rezultatima glasanja za VNS  (Прочитано 4017 пута)

Ван мреже Paun

• Администратор
  • Поруке: 1400
  • Углед: +0/-0
    • Паун Ес Дурлић
Prvi jutarnji abrovi o rezultatima glasanja za VNS
« послато: 27.10.2014. 08:18 »
Ponedeljak je, i u prilici smo da prenesemo prve jutarnje abrove koji se šire o rezultatima jučerašnjeg glasanja za Vlaški nacionalni savet.

Prvi aber glasi da je izašao katastrofalno mali broj ljudi.
Drugi aber je da su (u nekim sredinama, recimo borskim!) mesni faktori SPS i SNS vršili strahovit pritisak na "oguljeno" biračko telo u korist ESPEESOVE liste, za koju se inače već dugo šire abrovi da je "skuvana" u vrhu SPS i SNS!
Treći aber je najineteresantiji, jer govori o tome da je ta lista odnela oko 80% glasova!

Vidi listu SPS-a:
http://forum.paundurlic.com/index.php?topic=1954.msg8631#msg8631

Anegdota:

Sreo sam pre neki dan u gradu Majdanpeku gospodina Slavišu Božinovića, predsednika Opštinskog odbora SPS u ovoj opštini, koji se nalazi na rednom broju 14. SPS-ove liste.
Pitam ga kako može da se formira ovako očigledna partijska lista za manjinske izbore, kada su se Dačić i Vučić kleli pred EU da se srpske političke stranke više u manjinske izbore neće mešati?

Pogledao me je začuđeno i rekao:
- Ti izgleda i dalje veruješ u Deda Mraza?

Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!

Ван мреже Paun

• Администратор
  • Поруке: 1400
    • Паун Ес Дурлић
Prvi dnevni nezvanični izveštaji o ubedljivoj pobedi SPS-ove liste
« Одговор #1 послато: 27.10.2014. 11:33 »
Ubedljiva pobeda liste "Vlasi za Srbiju-Srbija za Vlahe", osvojeno preko 75% mandata
http://www.ebranicevo.com/petrovac/politika/vest/4758/ubedljiva-pobeda-liste-vlasi-za-srbiju-srbija-za-vlahe-osvojeno-preko-75-mandata.html

Danas su na teritoriji Srbije održani izbori za savete nacionalnih manjina. U opštini Petrovac na Mlavi glasali su pripadnici Vlaške nacinalne manjine na ukupno devet biračkih mesta.

U ovim izborima učestvovale su četri izborne liste . Prema nezvaničnim rezultatima, oko 60% obrađenih rezultata, koje smo dobili iz izbornog štaba liste "Vlasi za Srbiju - Srbija za Vlahe, Radiša Dragojević" ova lista je ostvarila ubedljivu pobedu.

Na ove izbore izašlo je preko 50% birača, a rezultati su sledeći:

1. "Vlasi za Srbiju, Srbija za Vlahe, Radiša Dragojević"  76,83 %
2.  Г.Г."Заједница Влаха Србије-Драган Демић" 8,55 %
3.  Pokret vlaškog ujedinjenja-Slobodan Perić  8,16 %
4.  Udruženje "Gergina" Negotin-Primarijus dr.Siniša Čelojević 5,92 %

Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
Одг: Prvi jutarnji abrovi o rezultatima glasanja za VNS
« Одговор #2 послато: 27.10.2014. 18:48 »
Ponedeljak je, i u prilici smo da prenesemo prve jutarnje abrove koji se šire o rezultatima jučerašnjeg glasanja za Vlaški nacionalni savet.

Prvi aber glasi da je izašao katastrofalno mali broj ljudi.
Drugi aber je da su (u nekim sredinama, recimo borskim!) mesni faktori SPS i SNS vršili strahovit pritisak na "oguljeno" biračko telo u korist ESPEESOVE liste, za koju se inače već dugo šire abrovi da je "skuvana" u vrhu SPS i SNS!
Treći aber je najineteresantiji, jer govori o tome da je ta lista odnela oko 80% glasova!
Четврти и најбинији абар је да су, посебно у Браничевском округу, на биралишта, и то у приличном броју, излазили припадници већинског - српског народа -  који су се, некако пред изборе, "осетили Власима" и тако искористили своје "уставно право" да гласају за национални савет влашке националне мањине.
Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân