Аутор Тема: NAPAD NA PROSTORIJE UDRUŽENJA ZA OČUVANJE TRADICIJE I KULTURE VLAHA "GERGINA" U  (Прочитано 828 пута)

Ван мреже nena

• Уредник Форума
  • Поруке: 162
  • Углед: +0/-0
preuzeto sa http://www.nacionalnisavetvlaha.rs/napadnagerginu.html
10.11.2012.

NAPAD NA PROSTORIJE UDRUŽENJA ZA OČUVANJE TRADICIJE I KULTURE VLAHA "GERGINA" U NEGOTINU
I VLAŠKE DEMOKRATSKE STRANKE

U noći, između 9. i 10. novembra, ponovo su razbijeni svi izlozi na prostorijama udruženja za očuvanje tradicije i kulture Vlaha "GERGINA"
i prostorije Vlaške Demokratske stranke u Negotinu.

Kako je ovo ponovljen vandalizam (prvi put pre par meseci) ubeđeni smo da je u pitanju
čin nacionalne netrpeljivosti prema Vlaškoj nacionalnoj manjini u Srbiji !

KOME TO SMETAJU VLASI KOJI SE DEKLARIŠU KAO LOJALNA NACIONALNA MANJINA ČIJA JE JEDINA DOMOVINA SRBIJA ?!

Ван мреже Vlad

• Veteran foruma
  • *
  • Поруке: 1509
  • Углед: +0/-0
Одг: NAPAD NA PROSTORIJE UDRUŽENJA ZA OČUVANJE TRADICIJE I KULTURE VLAHA "GERGINA" U
« Одговор #1 послато: 12.11.2012. 14:58 »
Цитат
KOME TO SMETAJU VLASI KOJI SE DEKLARIŠU KAO LOJALNA NACIONALNA MANJINA ČIJA JE JEDINA DOMOVINA SRBIJA ?!
Iako se moji pogledi na rešavanje vlaškog pitanja dijametralno razlikuju od pogleda NVO "Gergina" i Vlaške demokratske stranke, najoštrije osuđujem napad na njihove prostorije u Negotinu.
Delim u potpunosti mišljenje da je u pitanju "čin nacionalne netrpeljivosti prema Vlaškoj nacionalnoj manjini u Srbiji".
Smatram, takođe, da se o ovome mora otvoreno razgovarati sa predstavnicima vlasti države u kojoj živimo, umesto što se izdaju saopštenja tipa "Vlasima je u Srbiji super i nisu im ugrožena nikakva prava"  :-[

Vlasi li Rumuni?

Na vlaškom:

Ja sam Vlah = Io mi-s Rumân

Ja sam Rumun = Io mi-s Rumân